Autor:

Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové

Obtížné
Na piškoty
Moučkový cukr 150 g
Vejce
Vanilka  
Citronová kůra  
Hrubá mouka 180 g
Mandlový krém
Máslo 120 g
Moučkový cukr 120 g
Žloutek
Vanilka  
Svařená studená smetana 0,19 l
Mleté mandle 100 
Krém
Máslo 140 g
Moučkový cukr 140 g
Mléko 0,13 l
Hladká mouka 20 g
Cukr 50 g
Žloutek
Likér  
Na dohotovení
Meruňkový džem 150 g
Šlehačka
Cukr 30 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Piškoty (pokud nepoužijeme hotové): utřeme žloutky s cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku. Kournoutkem děláme piškoty na plech, který vyložíme papírem a potřeme syrovým máslem. Povrch posypeme moučkovým cukrem a upečeme do růžova.
Mandlový krém: máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme po lžičkách smetanu a mleté mandle.
Jiný krém: ze žloutků cukru a mléka uvaříme ve vodní lázni krém a šleháme ho do vychladnutí. Utřeme máslo s cukrem, přidáme krém a likér nebo kávu nebo ananas.
Dortovou formu vylijeme studenou vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Dno vyložíme piškoty a potřeme krémem, na který opět položímě piškoty. Pokračujeme do zaplnění formy. Na vrchu musí být piškoty. Dort zatížíme a dáme na 24 hodin do chladu. Pak vyklopíme, potřeme meruňkovou zavařeninou a ozdobíme slazenou šlehačkou a případně malými piškoty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Cukroví z rodinného receptáře: Pracny, linecké i rohlíčky Články z

Komentáře k receptu: Dort Malakov Marie Janků-Sandtnerové

Komentáře

  1. Gábina H   01.06.2007 | 11:53 | reagovat |

    3/16 litru = 187,5 ml

  2. Di   01.06.2007 | 10:17 | reagovat |

    Já jsme bohužel, jak už jsem psala, tento dort nikdy nedělala (ale podobný recept, který jsem sem vložila pod názvem Ožralý dědek), jen jsem vyhověla volání po receptu. ŽLoutky bych asi také vynechala nebo nahradila trochou pudinku. Smetany budou 2 dl.

  3. Anonym   01.06.2007 | 9:04 | reagovat |

    Di, díky, to bude ten první krém, jen tam mandle nakrájím na slámu, tak to měla tchýně. Neměla tam džem, ale myslím, že lehce rumové piškoty, ale to si nejsem jistá. Ale jak odměřím 3/16 smetany, tak to teda nevím. A co když do krému nedám ty žloutky? Piškotky dlouhé cukrářské. Jana Janková

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web