Domácí sýr

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      l mléko
    • 2
      dl jogurt
    • 0,1
      ks smetana
    • 50
      g máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko svaříme a necháme vychladnout. Potom do mléka vmícháme jogurt a necháme při pokojové teplotě 12 hodin odstát, aby se srazilo. Sražené mléko přecedíme přes plátno a necháme okapat. Do sýru, který se nám vytvoří přímícháme zbytek ingrediencí. Sýr lze ochutit např. česnek, paprika, pažitka, cibule - vše dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Adam
    Adam |

    25. 3. 2013 01:19

    Jestli vás zajima výroba sýrů a chcete si vyměnovat své zkušenosti z ostatními sýraři navštivte stránky http://domacisyry.napady.net/

  • František Jebal
    František Jebal |

    1. 2. 2009 16:23

    moc mi to chutnalo (delam si prdel) ne je to gd :-)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    8. 3. 2008 17:01

    Reni,já ten recept poslala také,snad došel mailík vpořádku:o)

  • Marsi
    Marsi |

    8. 3. 2008 13:56

    Reni,ja ten mejlik posilala,ale blbne mi comp,tak nevim,zda dosel,po nedeli kdyz tak poslu znovu.

  • Renata Walachova
    Renata Walachova |

    6. 3. 2008 09:05

    Chtěla jsem poprosit paní Marsi,o její recept na sýr.Nebo paní Kutačovou jestli jí p.Marci recept poslala.NAPIŠTE MI HO PROSÍM!!!

  • Anonym
    Anonym |

    20. 12. 2007 14:23

    pokud chcete recept na ruzne syry tak se podívejte na http://jaknato.webpark.cz/html/cheeses.html

  • lenka votroubkova
    lenka votroubkova |

    6. 9. 2007 20:33

    Chtěla jsem poprosit když děláte domácí sýr vyrábíte i domácí hermelín moc nám chutná a chtěla bych ho vyzkoušet.Děkuji za jakou koliv odpověd.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    9. 5. 2006 20:18

    Paní Květo,nemám tu houbu.Jak se jmenuje a kde bych ji sehnala?Už jsem o ní slyšela-prý je zdraví velice prospěšná..Poradíte mi?

  • Květoslava Borovičková
    Květoslava Borovičková |

    9. 5. 2006 18:48

    Podobně dělám sýr za použití tzv. kefírové houby.Smíchám mléko se smetanou, nechám houbu 1 den pracovat a přes starý kapesník nechám okapat.Je to dobré a zdravé.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    9. 5. 2006 09:40

    Marsí,prosím Vás,mohla by jste mi přesněji popsat jak vyrábíte ten Váš sýr z toho tvarohu?(Jaký tvaroh,na jak dlouho uložit atp.)Mamka to kdysi také dělávala a vím,že nám to šíleně chutnalo-máme rádi takové různé smradlavečky:o)

  • Marsí
    Marsí |

    5. 5. 2006 14:56

    Tak že bych to vyzkoušela?...my doma po generace děláme sýr z tvarohu: pokmínujeme, posolíme a zalijeme pivem. Necháme asi tři dny na teple přikryté. Smrad je to, že by jeden pad, ale je to náramná dobrota.....:o)))