Domácí piškoty dle Ládi Hrušky

Ingredience
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 1/2 hrnek
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Horká voda 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní

Nejprve je potřeba oddělit bílky od žloutků.
Žloutky pak utřeme s cukrem - použijeme zatím tři čtvrtě z připraveného cukru. Přidáme ještě lžíci horké vody a důkladně utřeme, potom použijeme šlehač, dokud nám nevznikne pěna. Do té pak opatrně přidáme mouku a zbytek cukru.

Z bílků si nyní vytvoříme šleháním sníh, který pak jemně přimícháme směsi žloutků a cukru.

Nyní už můžeme přistoupit k samotnému tvoření piškotků. Plech si vysteleme pečícím papírem a za pomoci lžíce vytváříme jednotlivé domácí piškoty.

Láďa Hruška určil dobu pečení na deset minut, při 180°C.

Piškotky jsou super! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mazanec Velikonoční recepty: mazanec, jehněčí, jidáše a další dobroty Články z

Komentáře k receptu: Domácí piškoty dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web