Domácí piškoty dle Ládi Hrušky

Ingredience
Vejce 3 ks
Polohrubá mouka 1/2 hrnek
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Horká voda 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní

Nejprve je potřeba oddělit bílky od žloutků.
Žloutky pak utřeme s cukrem - použijeme zatím tři čtvrtě z připraveného cukru. Přidáme ještě lžíci horké vody a důkladně utřeme, potom použijeme šlehač, dokud nám nevznikne pěna. Do té pak opatrně přidáme mouku a zbytek cukru.

Z bílků si nyní vytvoříme šleháním sníh, který pak jemně přimícháme směsi žloutků a cukru.

Nyní už můžeme přistoupit k samotnému tvoření piškotků. Plech si vysteleme pečícím papírem a za pomoci lžíce vytváříme jednotlivé domácí piškoty.

Láďa Hruška určil dobu pečení na deset minut, při 180°C.

Piškotky jsou super! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Chilli con carne na pivě Pěkně ostrá mexická kuchyně. Recepty, které stojí za to vyzkoušet Články z

Komentáře k receptu: Domácí piškoty dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web