Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 6
      ks žloutek
    • 9
      lžíce cukr
    • mléko 1/2 litru
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      dl olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si hrnec a rozpálíme plotnu na nižší stupeň. Mléko nalijeme do hrnce. Připravíme si misku, ve které utřeme žloutky s cukrem+vanilkovým cukrem a pak přidáme mouku. Mícháme dokud není hmota kašovitá. Poté kaši nalijeme do mléka a mícháním přivádíme k varu. Plotnu vypneme tehdy, zdá-li se konzistence podobná pudinku. Do schladlé hmoty nalijeme ještě olivový olej. DUKLADNE PROMÍCHEJTE. Poté vložme do mrazáku na cca 6 hodin, dle nádob, do kterých zmrzlinu dáme. Nakonec můžeme ochutit oříšky, čokoládou apod. Tento recept Láďa Hruška vymyslel opravdu výborně! :)
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.