Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 3 lžíce
Žloutek 6 ks
Cukr 9 lžíce
Mléko
1/2 litru
 
Vanilkový cukr 1 ks
Olivový olej 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Připravíme si hrnec a rozpálíme plotnu na nižší stupeň. Mléko nalijeme do hrnce. Připravíme si misku, ve které utřeme žloutky s cukrem+vanilkovým cukrem a pak přidáme mouku. Mícháme dokud není hmota kašovitá. Poté kaši nalijeme do mléka a mícháním přivádíme k varu. Plotnu vypneme tehdy, zdá-li se konzistence podobná pudinku. Do schladlé hmoty nalijeme ještě olivový olej. DUKLADNE PROMÍCHEJTE. Poté vložme do mrazáku na cca 6 hodin, dle nádob, do kterých zmrzlinu dáme. Nakonec můžeme ochutit oříšky, čokoládou apod. Tento recept Láďa Hruška vymyslel opravdu výborně! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web