Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 3 lžíce
Žloutek 6 ks
Cukr 9 lžíce
Mléko
1/2 litru
 
Vanilkový cukr 1 ks
Olivový olej 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Připravíme si hrnec a rozpálíme plotnu na nižší stupeň. Mléko nalijeme do hrnce. Připravíme si misku, ve které utřeme žloutky s cukrem+vanilkovým cukrem a pak přidáme mouku. Mícháme dokud není hmota kašovitá. Poté kaši nalijeme do mléka a mícháním přivádíme k varu. Plotnu vypneme tehdy, zdá-li se konzistence podobná pudinku. Do schladlé hmoty nalijeme ještě olivový olej. DUKLADNE PROMÍCHEJTE. Poté vložme do mrazáku na cca 6 hodin, dle nádob, do kterých zmrzlinu dáme. Nakonec můžeme ochutit oříšky, čokoládou apod. Tento recept Láďa Hruška vymyslel opravdu výborně! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web