Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Hladká mouka 3 lžíce
Žloutek 6 ks
Cukr 9 lžíce
Mléko
1/2 litru
 
Vanilkový cukr 1 ks
Olivový olej 2 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Připravíme si hrnec a rozpálíme plotnu na nižší stupeň. Mléko nalijeme do hrnce. Připravíme si misku, ve které utřeme žloutky s cukrem+vanilkovým cukrem a pak přidáme mouku. Mícháme dokud není hmota kašovitá. Poté kaši nalijeme do mléka a mícháním přivádíme k varu. Plotnu vypneme tehdy, zdá-li se konzistence podobná pudinku. Do schladlé hmoty nalijeme ještě olivový olej. DUKLADNE PROMÍCHEJTE. Poté vložme do mrazáku na cca 6 hodin, dle nádob, do kterých zmrzlinu dáme. Nakonec můžeme ochutit oříšky, čokoládou apod. Tento recept Láďa Hruška vymyslel opravdu výborně! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Tip na víkendový dezert: Sladké léto Články z

Komentáře k receptu: Domácí zmrzlina dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web