Autor:

Domácí malinová marmeláda

Snadné
Ingredience
Maliny
lesní
1 kg
Želírovací cukr 1 kg
Voda 0,1 l

Postup přípravy:

Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky (Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned ztuhne, můžeme ji plnit do sklenic. Pokud ještě neželíruje vaříme dál, až bude pevná, a zkoušku zopakujeme.) Krátce před dovařením můžeme přidat celou vanilku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Komentáře k receptu: Domácí malinová marmeláda

Komentáře

  1. romička   09.07.2013 | 15:54 | reagovat |

    ja zas zrníčka ráda ;-)

  2. kristulka :D   15.11.2012 | 11:13 | reagovat |

    omluvte mě prosím, jdu vařit marmeladu.. :D

  3. Wanda Kluzová   20.07.2008 | 16:23 | reagovat |

    Je třeba maliny nějak přepasírovat? (Kvůli pestičkám) A když dám obyčejný cukr, mám přidat i tu vodu? Předem děkuji za radu...Já želirovacím cukrům moc neholduji :-(

    1. recepty73   07.07.2011 | 18:35 | reagovat |

      ...vodu nedávám vůbec, maliny jsou vodnaté dost a téměř okamžitě po zahřátí pustí šťávu..., než přidáte cukr, můžete je přecedit a pak se zbavíte peciček, my taky neradi křoupání ;-) :-P ...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web