Domácí malinová marmeláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg maliny lesní
    • 1
      kg želírovací cukr
    • 0,1
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky (Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned ztuhne, můžeme ji plnit do sklenic. Pokud ještě neželíruje vaříme dál, až bude pevná, a zkoušku zopakujeme.) Krátce před dovařením můžeme přidat celou vanilku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • romička
    romička |

    9. 7. 2013 15:54

    ja zas zrníčka ráda ;-)

  • kristulka :D
    kristulka :D |

    15. 11. 2012 11:13

    omluvte mě prosím, jdu vařit marmeladu.. :D

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 7. 2011 18:35

    ...vodu nedávám vůbec, maliny jsou vodnaté dost a téměř okamžitě po zahřátí pustí šťávu..., než přidáte cukr, můžete je přecedit a pak se zbavíte peciček, my taky neradi křoupání ;-) :-P ...

  • Wanda Kluzová
    Wanda Kluzová |

    20. 7. 2008 16:23

    Je třeba maliny nějak přepasírovat? (Kvůli pestičkám) A když dám obyčejný cukr, mám přidat i tu vodu? Předem děkuji za radu...Já želirovacím cukrům moc neholduji :-(