Autor:

Domácí chléb

180 minut PT0H180M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Ocet 3 lžíce
Sůl 3 lžička
Kmín 3 lžička
Droždí 50 g
Voda 6 dl

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. V trošce vlažné vody odebrané z 6 dcl rozmícháme kvasnice. Do zbytku vody dáme ocet, vlijeme do mouky, zamícháme a přidáme kvasnice. Zpracujeme rukou, dáme do hrnce, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 20 minut.

Pak jemně promícháme a necháme kynout ještě 45 minut. Plech vyložíme alobalem a posypeme hladkou moukou. Utvoříme šišky, které dáme na plech ještě 15 minut kynout.

Potřeme bílkem a obrácenou vařečkou uděláme na povrchu bochníku 6 dírek 2 cm hlubokých. Do předehřáté trouby vložíme na 15 minut a pečeme na maximu. Pak stáhneme na minimum a pečeme asi 45 minut. Upečený chléb potřeme studenou vodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.56 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Domácí chléb

Komentáře

  1. Eva   23.09.2014 | 8:15 | reagovat | závadný

    Chutově je skvělí ale můj problém spíše spočívá v jeho tvaru dám těsto na alobal a mě se rozleze a ve výsledku je nízký a široký... může mi někdo poradit???? :-| :-\ :-\ :-\ :-\

    1. Jana   29.09.2014 | 16:39 | reagovat | závadný

      Vypadá to, že jsi málo "vypracovala" těsto. Já ho dávám do domácí pekárny bez pečení, vyklopím přímo na pečící papír, udělám šišku, ještě asi 10 minut nechám na plechu a pak šup s ním do trouby na 200 st. vyhřáté. Peču 10 minut, potřu rozpuštěným máslem ze všech stran a hned na to potřu osolenou vodou a dopeču cca 20 minut. Nechám vychladnout na mřížce, kterou dám na plechový hrnek. Tak ať se dílo vydaří!!!

  2. Iveta   30.06.2014 | 17:28 | reagovat | závadný

    Upečen dle receptu a je výborný :-) :-)

  3. datel   06.06.2014 | 2:30 | reagovat | závadný

    Vyzkoušel jsem tento recept, sice jsem jej pochytil jinde a opravdu funguje. Zásadní při přípravě je propracování těsta, to těsto musí být v pohybu, hrubém pohybu, půl hodiny. Čím lépe propracované těsto, tím lepší výsledek. Pekl jsem celou dobu na 100 do dosažení barvy, netuším jak dlouho, ale ke dvěma hodinám moc nechybělo. Těsto je odolné proti prohřátí a s větší teplotou jsem se neopovážil experimentovat.

  4. masa   18.02.2014 | 13:59 | reagovat | závadný

    6dcl vody na 1 kg mouky? vždyt to se vůbec nespojí

  5. Ivana 7.9, 19.54.   07.09.2013 | 20:01 | reagovat | závadný

    zkusila sem ten chleba přesně podle receptu,ale musím říct,že jsem ho jen nechala kynout 1hodinu prostě až nakynul a byl super taky si myslím,že 12hodin jna kynutí těsta je velká doba a pak je těsto překynuté zkuste a uvidíte.

    1. Jaruš   12.09.2013 | 20:25 | reagovat | závadný

      ahoj Ivanko tak jsem ho udělala podle tebe a je to úžasný,fakt povedený a nejlepší ze všech <:-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web