Dalamánky - večky

120 minut PT0H120M
Obtížné

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.
Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na kvásek (omládek), k hotovému těstu se přidá polovina těsta žitného a vše se důkladně prohněte. Těsto necháme zrát pouze 30 minut. Z malých kousků těsta stočíme bochánky, z nichž formujeme večky, dáváme na prkna závěrem dolů. Po nakynutí se obrací, potírají vodou, sypou solí a kmínem. Při pečení dbáme na dobré propečení, jakostní dalamánky jsou úměrně trhlé, příjemné chuti a typické chlebové vůně.
Dalamánky jsou pro svou typickou chuť velmi oblíbené a vyrábějí se jako specialita.

Večky - Odležené bochánky těsta pravou rukou narazíme a levou přehneme přes sebe, opět pravou narazíme a pak pohyby obou rukou dopředu a zpět uděláme na obou koncích špičky a uprostřed bříško.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Dalamánky - večky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web