Dalamánky - večky

120 minut PT0H120M
Obtížné

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

Výrobky z poloviny mouky pšeničné a poloviny žitné. Vyrobíme kvásek z pšeničné mouky, žitná se přidává do těsta.
Mohou se vyrábět také tak, že pšeničné těsto se vyrobí na kvásek (omládek), k hotovému těstu se přidá polovina těsta žitného a vše se důkladně prohněte. Těsto necháme zrát pouze 30 minut. Z malých kousků těsta stočíme bochánky, z nichž formujeme večky, dáváme na prkna závěrem dolů. Po nakynutí se obrací, potírají vodou, sypou solí a kmínem. Při pečení dbáme na dobré propečení, jakostní dalamánky jsou úměrně trhlé, příjemné chuti a typické chlebové vůně.
Dalamánky jsou pro svou typickou chuť velmi oblíbené a vyrábějí se jako specialita.

Večky - Odležené bochánky těsta pravou rukou narazíme a levou přehneme přes sebe, opět pravou narazíme a pak pohyby obou rukou dopředu a zpět uděláme na obou koncích špičky a uprostřed bříško.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Dalamánky - večky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web