Hermelínové chleby nebo večky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 180
      g hermelín nebo camembert
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 4
      lžíce červená paprika jemně pokrájená, 3 -
    • 1
      ks vejce větší
    • 40
      g parmská šunka nebo schwarzwaldská či pršut (lze použít i uzenou šlaninu)
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • česneková pasta
    • olej na smažení
    • 4
      plátek chleba (nebo 8 - 10 plátků veky)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sýry si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou šunku, papriku, pokrájenou bílou část z malých jarních cibulek, vejce, pepř a vše dobře promícháme. Podle toho jakou má směs konzistenci přidáme strouhanku, kterou vše zahustíme do požadované hustoty, aby netekla, ale dala se snadno rozetřít.
2
Plátky chleby si přepůlíme, potřeme česnekovou pastou nebo rozetřeným česnekem) dle chuti a pak sýrovou směsí. Chleby potřenou stranou položíme do strouhanky, jemně přitlačíme, přebytečnou strouhanku opatrně oklepneme a dáme smažit do teflonové pánve s troškou rozpáleného tuku dozlatova z obou stran. Pokud použijeme úplně čerstvý chléb (veku), stačí ho osmažit jen ze sýrové strany.
3
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovým salátem... a posypeme zelenou natí z cibulky.
4
Sůl většinou není třeba a nebo jen mírně, sýry se slaninou jsou již slané!
5
Místo česnekové pasty můžeme použít hořčici dle chuti: polotučná, dijonská...

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    8. 2. 2017 12:53

    Dobrá rychlovka. Dali jsme si k nim okurkový salát a bylo to fajn.