Autor:

Cuketa á la Čína

Ingredience
Cuketa 1 kg
Párky
nebo měkký salám, např.junior
3 ks
Cibule 2 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Solamyl (bramborový škrob)
1-2
2 lžíce
Sojová omáčka 1 lžíce
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Omytou a oloupanou cuketu bez dužiny s jádry nakrájíme na malé kostičky, taktéž párky nebo salám, cibuli na hrubo. Na oleji na pánvi opečeme párky (salám), cibuli, cuketu a na dochucení dáme trochu sojové omáčky a sůl. To vše zamícháme a za občasného míchání dusíme do měkka. Pokud toho dělám více - malinko to podlijeme vodou a dusíme v elektrické troubě. Ke konci přípravy přidáme Solamyl (cca 1-2 lžíce) rozmíchaný ve vodě, zamícháme do podušené cukety a ještě povaříme.

Jako přílohu podáváme vařenou rýží, nebo je možné rýži zamíchat rovnou do hotové číny, čímž vznikne něco jako cuketové rizeto. Pokud zbyd,e je to druhý den ještě chutnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Cuketa á la Čína

Komentáře

  1. drndik   19.07.2012 | 14:51 | reagovat | závadný

    moc dobré :- ;-) [

  2. Anonym   31.07.2007 | 22:22 | reagovat | závadný

    Ach jo. Určitě bych vynechala salám, za to bych určitě přidala ještě jinou zeleninu: minimálně papriku, rajče, - a hlavně: česnek. Solamyl mi přijde naprosto zbytečný.

  3. Vladimira Podrazilova   11.06.2007 | 12:59 | reagovat | závadný

    Ja jsem si to upravila,nemela jsem mekky salam,tak jsem jej vynechala, pridala jsem ale nivu, zbytek smetany,cesnek, porek, nejake koreni a bylo to vyborne. Dobry napad na lehky letni obed!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web