Autor:

Čokoládový dort s kávovým krémem

Střední
Ingredience
Korpus
vajíček
6 ks
Sůl  
Cukr krupice 150 g
Hladká mouka 100 g
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Kakao 20 g
Prášek do pečiva 1 ks
Náplň
šlehačky
500 ml
Káva 1 lžíce
Hořká čokoláda 250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Náplň: Smetanu přivedeme k varu, přidáme kávu (překapávanou,nebo rozpustnou-ne oslazenou) a rozlámanou čokoládu.Vše smícháme do rozpuštění. Necháme vychladit.

Korpus: Z bílku, špetky soli a 75g cukru ušleháme tuhý sních. Žloutky se zbylím cukrem (75g) vyšleháme a hmoty spojíme. Vmícháme mouku, solamyl, kakao a kypř. prášek. Vznikne lehké těsto. Do vymazané a moukou vysypané formy vlijem těsto - pečem na horkovzduch 160°C - 40min.

Vychladlý korpus rozdělíme na tri díli, potřeme krémem.Není příliš vysoký, ale dá se krásně rozdělit.

Můj tip: jednotlivé díli mažu i marmeládou a přidávám na kolečka nakrájené banány.Na povrch dávám čokoládovou polevu, ale to už si dáte svojí oblíbenou. Zdobím marcipánem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Čokoládový dort s kávovým krémem

Komentáře

  1. nina9   20.10.2011 | 8:39 | reagovat | závadný

    Já tu smetanu nešlehám,jen jí hodim na sporák a normálně ji přivedu k varu,jak je to v receptu.U nás se dieta nedrží,tak dávám tu tučnou smetanu. Náplň si dělám ráno a dávám jí do lednice. ;-) ;-) ;-)

  2. Zumbistka   17.10.2011 | 15:55 | reagovat | závadný

    ta náplň se musí asi vyšlehat, ne? uvařená šlehačka myslím nezhoustne tak, aby se dala namazat na korpus...

    1. Zuzka   18.10.2011 | 9:25 | reagovat | závadný

      Musí se vyšlehat, nejlepší je to svařit den předem a přes noc nechat v lednici. Krásně dotuha se pak vyšlehá, ale měla by mít aspoň 33% tuku. Pokud má míň, je lepší přidat kousek másla s ostatními ingrediencemi.

    2. Marketa.A85   16.06.2014 | 10:21 | reagovat | závadný

      Uvařená šlehačka je sice hustá (po vychlazení) a výborná už sama o sobě, ale pokud jí ještě ušleháme, získáme zhruba jednou takový objem, a přitom stále výborný a přiměřeně hutný krém... :-) je to výborné i pokud nepřidáme kávu, jen s čokoládou - tak dostaneme skvělou pařížskou šlehačku ;-) Dávám vždycky jednu tabulku (100g) kvalitnější hořké čokolády na jeden kelímek smetany ke šlehání... Výhodou je, že skvěle drží tvar, prostě se nerozteče, ať z ní uděláme cokoliv :-)

  3. nina9   13.10.2011 | 18:08 | reagovat | závadný

    výborný dortík.Byl hned snězený.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web