Čokoládové košíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 80
      g ztužený tuk
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z čokolády a tuku připravíme polevu. Bílek, cukr a marmeládu vyšleháme do husté pěny. Do papírových košíčků nalijeme lžičku (nebo malou polévkovou lžíci) polevy, pomocí sáčku nastříkáme pěnu a znovu přilijeme čokoládu. Zapíchneme oříšek nebo lentilku a necháme ztuhnout.
2
Takto se dají využít zbylé bílky. Když máme méně času, pěnu můžeme dávat do košíčků i pomocí 2 lžic.

Komentáře k receptu

  • KristynaB
    KristynaB |

    19. 12. 2014 06:23

    Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda se pečou t bílky nebo mám dát jenom tak ztuhnout děkuji :-S :-D :-D

  • KristynaB
    KristynaB |

    19. 12. 2014 06:23

    Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda se pečou t bílky nebo mám dát jenom tak ztuhnout děkuji :-S :-D :-D

  • KristynaB
    KristynaB |

    19. 12. 2014 06:23

    Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda se pečou t bílky nebo mám dát jenom tak ztuhnout děkuji :-S :-D :-D

  • KristynaB
    KristynaB |

    19. 12. 2014 06:23

    Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda se pečou t bílky nebo mám dát jenom tak ztuhnout děkuji :-S :-D :-D

  • KristynaB
    KristynaB |

    19. 12. 2014 06:22

    Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda se pečou t bílky nebo mám dát jenom tak ztuhnout děkuji :-S :-D :-D

  • KristynaB
    KristynaB |

    19. 12. 2014 06:22

    Dobrý den , chtěla bych se zeptat zda se pečou t bílky nebo mám dát jenom tak ztuhnout děkuji :-S :-D :-D

  • mirka
    mirka |

    9. 12. 2012 16:59

    vyborny moc nam chutna .diky moc :-))

  • Nikol
    Nikol |

    26. 10. 2011 09:20

    mas pravdu Kiki

  • kikina
    kikina |

    26. 10. 2011 09:18

    moc dobre akorat ta cokolada mi na tom nechutnala <:-)

  • marie kratochvílová
    marie kratochvílová |

    13. 7. 2011 14:54

    pro kolik osob to je prosím ?????

  • GangFox
    GangFox |

    13. 12. 2010 19:32

    Chystám se udělat tadyten recept ale nevim kolik tam mám dát marmelády? bud vsechno a nebo jenom trochu????????????????? O:-)

  • Helena K.
    Helena K. |

    7. 1. 2008 20:40

    Tento recept hned dávám do oblíbených.Paní Terezko,díky

  • Marsi
    Marsi |

    7. 1. 2008 19:31

    Jolanko jak uz psala devcata,klidne pouzijte,zkuste treba Fitnesovou palacinku,recept jsem tady kdysi vlozila.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 1. 2008 11:49

    Jolanka, sneh netreba šľahať v pare. Šľaháte s marmeládou, takže dostanete peknú penu.

  • Hela -
    Hela - |

    7. 1. 2008 10:23

    Pokud jste je měla uzavřené, můžete je klidně použít. Já je střádám na vánoce i měsíc, protože peču sněhové z více než 60 bílků a dají se vždy i dobře našlehat.

  • Di
    Di |

    7. 1. 2008 09:43

    Bílky vydrží, paní Jolano, dlouho. Klidně udělejte pusinky nebo bílkový chlebíček. Já to tak po Vánocích dělám. Pokud máte sladkého již po krk, přidejte je třeba do vajíček na obalování.

  • Jolana Janková
    Jolana Janková |

    6. 1. 2008 12:32

    Prosím o radu, zapomněla jsem přes vánoce bílky v ledničce v hrníčku, zastrčené vzadu v ledničce, můžu je nějak ještě použít nebo je mám raději vyhodit? Děkuji Jarka

  • Jolana Janková
    Jolana Janková |

    6. 1. 2008 12:29

    Chci se zeptat jestli se sníh nemusí šlehat v páře. Děkuji Jolana

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    6. 1. 2008 09:22

    Dlho nevydržia, zbaštia sa raz-dva:))) Ale vážne, vydržia dlhšie, pretože tam sa nemá, čo pokažiť. Skladujem v chlade, v špajzi. Ale vravím, to málokedy. Ich príprava je rýchla, väčšinou sa do 2druhého dňa zjedia.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    5. 1. 2008 13:34

    jak dlouho košíčky vydrží a kde je skladujete?

  • Helča z hor
    Helča z hor |

    18. 12. 2007 16:24

    Musela jsem udělat ze dvou dávek.První mi sež....Dávám za 1

  • Lenka
    Lenka |

    18. 12. 2007 15:04

    Tak jsem to právě dodělala a vypadá to moc hezky. Dala jsem ale 3 lžíce rozmixovaného meruňkového džemu. Celkem jsem naplnila 38 košíčků. Díky za recept. Lenka

  • Maja Šavelová
    Maja Šavelová |

    6. 12. 2007 01:42

    Veľmi dobré.Mňam

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 12. 2006 15:21

    Použite maslo alebo iný tuk, ktorý sa za izbovej teploty príliš rýchlo netopí.

  • Tamara Nova
    Tamara Nova |

    18. 12. 2006 01:20

    rada bych vyzkousela tento recept,vypada velmi lakave.Prosim o radu, ziji v USA a marne hledam neco podobneho nasemu 100 procentnimu tuku.Dekuji za rychlou odpoved/

  • Verbenka
    Verbenka |

    16. 12. 2006 21:10

    Dneska jsem vyzkoušela. Jsou dobré, je to velice zajímavé cukroví, efektní a není ani moc pracné. Jen nevím, jak s tou trvanlivostí. Zatím mizí rychleji, než vosí hnízda.

  • Naďa
    Naďa |

    20. 12. 2005 21:54

    Co se týče trvanlivosti,musím potvrdit slova paní Ivany.Nevydržely ani nám,příště je líp schovám!Jinak bezva a celkem rychlé.

  • Ivana Nováčková
    Ivana Nováčková |

    19. 12. 2005 20:13

    Tak jsem to vyrobila a trvanlivé to není, dvojitá dávka zmizela okamžitě. Bezva nápad.Dík za něj.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    14. 12. 2005 06:48

    Stačí robiť pred Vianocami, ale vydrží vám to dlho, nemá sa tam čo pokaziť, ani pena vám nespadne.

  • Ivana Nováčková
    Ivana Nováčková |

    13. 12. 2005 22:18

    Chtěla bych se Terezky zeptat, jak je tohle cukroví trvanlivé, zda se musí dělat až na poslední chvíli, nebo vydrží pár dní?

  • Liliana Krčlová
    Liliana Krčlová |

    30. 11. 2005 11:57

    Zajímavá mňamka.