Cizrnový salát

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cizrna
    • 100
      g sardelová pasta nebo sezamová
    • 1,5
      ks citronová šťáva z 1,5 citronu
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks červená cibule
    • 2
      ks paprika
    • 100
      g tofu
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cizrnu namočíme na 12 hodin a uvaříme. Pastu rozetřeme se šťávou, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, podle potřeby přidáme 1-2 lžíce vody a promícháme s cizrnou. Cibuli nasekáme a smícháme s na kostky nakrájenými rajčaty a paprikami. Zeleninu navrstvíme na cizrnu, osolíme. Tofu nakrájíme na malé kostky a posypeme salát. Ozdobíme natí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    20. 4. 2013 17:31

    Vyzkoušeli jsme, ale moc nás nezaujal, ani se nedojedl...

  • Anonym
    Anonym |

    28. 10. 2006 14:21

    Vařenou cizrnu přidávám do běžných míchaných zeleninových salátů, zakápnu citronem a olivovým olejem. Sardelovou ani jinou pastu nedávám.