Čínské taštičky štěstí s malinovým sorbetem

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Sorbet
    • 300
      g cukr krupice
    • 1
      ks zázvor nastrouhaný
    • 500
      g maliny mražené
    • 100
      ml prosecco
    • růžové lístky na ozdobu
    • 1
      ks bílek
    • meduňka
    • máta
  • Taštička
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžička mandlový extrakt
    • 1
      lžička vanilkový extrakt
    • 8
      lžíce slunečnicový olej + na vymazání plechu
    • 8
      lžíce hladká mouka
    • 8
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 1
      lžička kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu nalijte 300 ml vody, nasypte cukr a zázvor. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu, přiveďte k varu a vařte do sirupové hmoty, asi 3–4 minuty. Odstavte a nechte vychladnout. Povolené maliny propasírujte přes sítko a vmíchejte do vychlazeného sirupu. Přidejte cider nebo prosecco. Směs nalijte do nádoby a nechte v mrazáku zmrznout.
2
Párkrát prošlehejte. Několik hodin před podáváním ušlehejte vidličkou vaječný bílek. Namočte do něj růžové lístky a obalte je v cukru. Nechte na pečicím papíru uschnout. V míse vyšlehejte bílky, oba extrakty a olej do napěněné směsi. V jiné míse smíchejte mouku, škrob, sůl, cukr a nakonec vmíchejte 3 lžičky vlažné vody. Vzniklou směs vmíchejte k bílkové a zlehka zpracujte hladké těsto, které neteče a dobře se odděluje od vařečky. Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Po lžících odebírejte těsto a do tenka jej roztírejte do kol o průměru 10 cm. Pečte v předehřáté troubě při 150 °C, asi 14–15 minut – koláčky se musí snadno oddělit od papíru. Poté je rychle odlepte, vložte doprostřed vzkaz a přehněte je například přes okraj sklenice.
3
Koláčky nechte vychladnout ve formě na muffiny, udrží si tvar.
4
Podávejte se sorbetem a růžemi.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.