Čína se zeleninou

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 7
30 minut
3
porce
neuvedeno
autor: iLuke

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g krůtí maso nebo kuřecí
    • 8
      lžíce světlá sojová omáčka
    • 4
      lžíce sladká sojová omáčka může být i sladkokyselá
    • 1
      lžíce tmavá sojová omáčka
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 50
      g zázvor
    • 1
      ks paprika
    • 10
      ks cherry rajčátka
    • čínské zelí
    • pórek
    • 1
      ks vejce
    • solamyl (bramborový škrob)
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na větší kostičky.
2
Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence).
3
Přidejte maso, osolte a opepřte, nejlépe čerstvě mletým, vícebarevným. Vše dobře promíchejte, dejte do lednice a nechte alespoň 15 minut odpočívat.
4
Mezitím si připravte vše ostatní. Krájejte úplně rustikálně, papriku na kostky či nudličky, porék a čínské zelí na širší nudličky, cherry rajčátka stačí překrojit napůl.
5
Vytáhněte maso z lednice a dejte vařit rýži na al dente. Můžete do ní dle chutí přidat i kari, ale pozor na jeho výraznost, která může přebít ostatní vůně a chutě.
6
V největší nepřilnavé pánvi co najdete, nejlépe ve wok pánvi, si rozpalte (čím vyšší teplota, tím lépe) olivový olej a orestujte na něm zázvor.
7
Přidejte maso, promíchejte, nechte jej chvilku zatáhnout a vložte ochucovadla, tedy sojóvé omáčky a worchester a za stálého míchání smažte cca 10 minut.
8
Nyní můžete postupně přidávat zeleninu, nejdříve papriku, čínské zelí a pórek, chvíli promíchávejte a na závěr přidejte rajčátka a přiklopte pokličkou, aby se uvolněné šťávy nevypařily.
9
Zhruba po 5 minutách by mělo být vše prohřáté a můžete servírovat.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    4. 9. 2016 13:35

    Výborné,dokonce chutnalo i synkovi,který má mlsnou hubu až běda ;-) .

  • denča
    denča |

    22. 4. 2015 17:27

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Berusnice
    Berusnice |

    17. 2. 2015 13:18

    Chuťově velmi dobré, místo zázvoru jsem akorát dala mletý sušený a udělala více šťávy (voda se solamylem) kvůli dětem a i kvůli nim maličko přisladila.

  • Zuzule Nejedlik
    Zuzule Nejedlik |

    21. 1. 2015 15:38

    Tohle je teda zraaaaaadlo!!! Já teda nepouzila solamyl a ještě přidala koření na činu......s rýží Basmati dokonalost <3

  • Zuzule Nejedlik
    Zuzule Nejedlik |

    21. 1. 2015 15:38

    Tohle je teda zraaaaaadlo!!! Já teda nepouzila solamyl a ještě přidala koření na činu......s rýží Basmati dokonalost <3

  • kačí
    kačí |

    8. 5. 2014 22:04

    Ten zázvor jsem musela vybrat, ale jinak supr :-P ;-)

  • Aidii
    Aidii |

    2. 5. 2014 13:17

    Výtečný recept, který zmákl i takový neuměl jako jsem já :-)

  • Liduna
    Liduna |

    21. 10. 2013 08:12

    No super, chutnala všem i s jedním druhem sojovky a bez wolchestru :-) :-) :-) :-) :-) .

  • Marcela
    Marcela |

    19. 10. 2013 20:31

    Úžasná!

  • Kája
    Kája |

    18. 10. 2013 18:15

    Nedávno jsem nějakou čínu dělala, ale tahle je o stopro lepší. Zázvor a kari dají číně super chuť. Chválím a dávám 1* . <3 <3