Autor:

Čína se zeleninou

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Krůtí maso
nebo kuřecí
500 g
Světlá sojová omáčka 8 lžíce
Sladká sojová omáčka
může být i sladkokyselá
4 lžíce
Tmavá sojová omáčka 1 lžíce
Worcestrová omáčka 2 lžička
Olivový olej 2 lžíce
Zázvor 50 g
Paprika 1 ks
Cherry rajčátka 10 ks
Čínské zelí  
Pórek  
Vejce 1 ks
Solamyl (bramborový škrob)  
Pepř mletý  
Sůl  
Čína se zeleninou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso nakrájejte na větší kostičky.

Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence).

Přidejte maso, osolte a opepřte, nejlépe čerstvě mletým, vícebarevným. Vše dobře promíchejte, dejte do lednice a nechte alespoň 15 minut odpočívat.

Mezitím si připravte vše ostatní. Krájejte úplně rustikálně, papriku na kostky či nudličky, porék a čínské zelí na širší nudličky, cherry rajčátka stačí překrojit napůl.

Vytáhněte maso z lednice a dejte vařit rýži na al dente. Můžete do ní dle chutí přidat i kari, ale pozor na jeho výraznost, která může přebít ostatní vůně a chutě.

V největší nepřilnavé pánvi co najdete, nejlépe ve wok pánvi, si rozpalte (čím vyšší teplota, tím lépe) olivový olej a orestujte na něm zázvor.

Přidejte maso, promíchejte, nechte jej chvilku zatáhnout a vložte ochucovadla, tedy sojóvé omáčky a worchester a za stálého míchání smažte cca 10 minut.

Nyní můžete postupně přidávat zeleninu, nejdříve papriku, čínské zelí a pórek, chvíli promíchávejte a na závěr přidejte rajčátka a přiklopte pokličkou, aby se uvolněné šťávy nevypařily.

Zhruba po 5 minutách by mělo být vše prohřáté a můžete servírovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.25 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Čína se zeleninou

Komentáře

  1. Míša   04.09.2016 | 13:35 | reagovat | závadný

    Výborné,dokonce chutnalo i synkovi,který má mlsnou hubu až běda ;-) .

  2. Berusnice   17.02.2015 | 13:18 | reagovat | závadný

    Chuťově velmi dobré, místo zázvoru jsem akorát dala mletý sušený a udělala více šťávy (voda se solamylem) kvůli dětem a i kvůli nim maličko přisladila.

  3. Zuzule Nejedlik   21.01.2015 | 15:38 | reagovat | závadný

    Tohle je teda zraaaaaadlo!!! Já teda nepouzila solamyl a ještě přidala koření na činu......s rýží Basmati dokonalost <3

  4. kačí   08.05.2014 | 22:04 | reagovat | závadný

    Ten zázvor jsem musela vybrat, ale jinak supr :-P ;-)

  5. Aidii   02.05.2014 | 13:17 | reagovat | závadný

    Výtečný recept, který zmákl i takový neuměl jako jsem já :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web