Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vařené brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      ks žloutek
    • polohrubá mouka
    • 800
      g meruňky
    • kostkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 100
      g strouhanka
    • zakysaná smetana
    • cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a prolisujeme. Z brambor, špetky soli, žloutků a mouky vypracujeme vláčné těsto. Meruňky oloupeme a zbavíme pecek. Místo pecky vložíme do každé meruňky kostku cukru. Potom je pečlivě zabalíme do kousku připraveného těsta. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.
2
Na rozehřátém másle dozlatova osmažíme strouhanku. Knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a poté je dáme do nahřáté mísy. Potřeme zakysanou smetanou a posypeme osmaženou strouhankou. Podáváme posypané cukrem.
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    18. 7. 2011 23:44

    Brambory se uvaří ve slupce, po uvaření a vychladnutí oloupat a prolisovat.

  • snoulenka
    snoulenka |

    11. 7. 2011 15:26

    Mam (mozna hloupy) dotaz - ty brambory loupu a lisuju uvarene nebo syrove? Dekuji - kucharka amaterka ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 10. 2010 11:27

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    18. 8. 2010 11:17

    S těstem se pracovalo moc dobře.Místo opražané strouhanky máme raději tvrdý tvaroh a do zakysanky přimíchávám rozmačkanou přezrálou meruňku s cukrem.Posílám 1 :-),ještě,že jsem si dal do mrazáku pár půlek meruněk-zopakuji,a možná i s tou strouhankou!.Jiří