Čína z kapra

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g rybí file
    • vejce
    • sůl
    • koriandr - mletý
    • olej
    • 40
      g cibule
    • bílé víno
    • škrobová moučka vrchovatá lžíce
    • zázvor mlety
    • paprika
    • 60
      g mrkev
    • 60
      g pórek
    • sojová omáčka sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filtey z kapra nakrájejte na nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření vytvořte marinádu, kterou dochutíte např. česnekem, sojovou omáčku i dalším kořením. Do marinády vmíchejte kousky kapřího masa a nechte chvilku odstát.
2
Nakrájejte mrkev, cibuli a pórek. Na rozpáleném oleji opékejte kousky ryby, dokud jsou patrné syrové části. Poté přidejte zeleninu - první mrkev, která je nejtvrdší,pak cibuli a pórek. Krátce vše osmahněte. Číňané si na dohotovení pokrmu připravují zahušťovací a ochucovaní zálivku. Smíchejte proto víno a sojovou omáčku, můžete přidat i trošičku škrobové moučky a vše pak vlijte do pánve. Promíchejte a kratičce zaduste a čína z kapra je hotová.
3
Tradiční přílohou můžou být rýžové nudle nebo rýže.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    19. 3. 2013 13:18

    60 gramů pórku a mrkve :-\ , to je málo!

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    19. 3. 2013 12:18

    Vaše známka byla smazána, můžete recept ohodnotit znovu. ;-)

  • Adriana28
    Adriana28 |

    19. 3. 2013 12:12

    Omluvám se, chtěla jsem dát jedničku, čína mi moc chutnala.