Autor:

Čína ala Šafář

120 minut PT0H120M
Obtížné
Ingredience
Kuřecí maso  
Paprika 1 ks
Cibule
větší
1 ks
Pórek  
Zeleninová směs
orientální, s brokolicí
1 balení
Kari  
Vegeta  
Škrobová moučka  
Česnek 1 svazek
Sojová omáčka  
Čínské houby
možno normální
 
Cukr  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, dáme na talíř, zalijeme dvěma lžícemi oleje, opepříme, dáme plnou kávovou lžičku Vegety a 2 lžičky kari. Promícháme a necháme asi 1 hod uležet.
Na maso přidejte lžíci škrobu, promícháme a zprudka osmažíme asi 5 min na plném ohni na pánvi Wok.
Maso vyndáme do mísy a sceďíme přes sítko, ať olej zůstane na pánvi, případně přidáme trochu oleje. Asi 2 min osmažíme cibuli nakrájenou na větší kusy spolu s česnekem na plátky a znovu zceďíme a odložíme k masu.
Postupně takto připravíme zvlášť všechny přísady po dobu asi 2 min. Pórek, paprika, zeleninu i houby. Tím zajistíme, že zůstanou zachovány barvy jednotlivých ingrediencí. Nakonec vše vraťíme zpět na pánev a zalijeme směsí 30 ml octa, 1 lžičky cukru, 30 ml sojové omáčky a 1 lžičky škrobu. Určitě oceníte vynikající chuť a krásné barvy.
Podáváme se smaženou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Těstoviny s mozzarellou Rychlé večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: Čína ala Šafář

Komentáře

  1. Ondřej   25.02.2011 | 10:49 | reagovat |

    Včera večer jsem vyzkoušel a bylo to opravdu výborné, musím pochválit autora. Jen bych to nebyl já, kdybych se přesně držel receptu, takže jsem udělal pár úprav. Nemám vegetu, tak jsem maso zakápnul olejem, sojovkou, osolil, opepřil. K zelenině jsem přidal i osmahnuté nakládané cibulky, protože je milujeme a nálevem z nich jsem trochu zředil zálivku. Místo cukru jsem do ní dal lžičku medu. Rýži jsem použil ve varných sáčcích, do vody k ní hodil na větší kusy rozkrájenou malou cibuli a trochu kari. Nevím proč mám takový zvyk něco v receptech pořád měnit :-)).
    Bylo to výborné, díky za recept.

  2. sumec   24.06.2007 | 0:09 | reagovat |

    vyborna!, pry! :) Moje prvni jidlo, ktere jsem v zivote uvaril. Pobyvame v Irsku, takze nektere detaily jsem musel poupravit, ale pritelkyne si smakovala (spis ji ale podezrivam, ze to bylo proto, aby me neodradila od dalsich pokusu ;) Kazdopadne recept si schovam, uz jen proto, ze je pro me pamatecni. Diky.

  3. Miroslava Jiráková   28.01.2005 | 11:43 | reagovat |

    Čínské nudleProdávají se v supermaketech v oddělení s orientálními potravinami nebo přímo u čínských (vietnamských) prodejců s potravinami. Jsou ve dvojím provedení buď vaječné nebo rýžové. Jsou to dlouhé tenké nudle, rýžové jsou bílé skoro průhledné(někdy se nazývají skleněné).Postup přípravy:Klasicky se uvaří v osolené vodě cca 2 - 4 minuty. Potom již lze podávat buď vařené nebo smažené, na pánvi rozehřejte olej, vložte nudle a krátce osmažte a je hotovo. Jsou ideální právě k jídlům alá čína, indie atd. Nemusí to být vyloženě k masu, ale stačí zelenina, houby apod.

  4. Maida   16.01.2005 | 15:45 | reagovat |

    Čína mě nijak nezaujala, to asi dělat nebudu. Ale Kateřino, prosím, co jsou smažené nudle?

  5. Kateřina Gruberová   16.01.2005 | 13:09 | reagovat |

    Výborné, jako přílohu doporučuji smažené nudle.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web