Cibulačka s krutonky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: MishkaCZ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cibule
    • 80
      g máslo
    • 1,2
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      svazek bouquet garni (kousek pórku, 1 snítka rozmarýnu, 5 snítek tymiánu)
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks bageta celozrnná (na krutonky)
    • sýr (Gruyére nebo Comté)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10 minut, aby cibule změkla. Snížíme plamen na nejmíň, co to jde, a necháme pod pokličkou 20 minut, občas promícháme.
2
Cukr obsažený v cibuli zkaramelizuje a čím déle vydržíme restovat, tím chutnější polévku budeme mít. Nyní přidáme bouquet garni a bobkový list. Podlijeme 100 ml horkého vývaru, díky kterému se nám odchytí ode dna hrnce lehce přichycená cibule (nemusí se stát, ale může).
3
Když se vývar odpaří, přilijeme dalších 100 ml, promícháme a toto opakujeme ještě 1-2x. Poté přilijeme zbytek vývaru. Polévku ještě 25-30 minut vaříme, vyndáme bouquet garni a bobkové listy. Nyní už jen stačí osolit a opepřit.
4
Já jsem polévku ještě lehce promixovala, ale jen opravdu lehce, aby děti neviděly velké kusy cibule. Polévku rozdělíme do talířů, položíme opečené krutonky a zasypeme strouhaným sýrem.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.