Autor:

Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Střední
Ingredience
Vařené brambory
oloupané
750 g
Žemle
- starší
3 ks
Vejce 2 ks
Dětská krupice 120 g
Solamyl (bramborový škrob) 100 g
Sůl 1 lžička
Olej 1,5 lžíce
Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Postup přípravy:

Žemle pokrájíme na malé kostičky, které na pánvi s olejem osmažíme dorůžova, pak necháme zchladnout.
Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, solamyl, krupičku a krutonky. Vypracujeme těsto a na pomoučněném stole uděláme 2-3 šišky, které ihned dáme do vroucí vody, zlehka je podebereme, aby se nepřilepily a vaříme od vyplavání 15-20 minut, podle tloušťky knedlíků. Během vaření je alespoň jednou otočíme.
Pak vyndáme, nití pokrájíme a podáváme jako přílohu.

Množství krupičky se může lišit, případně ji podle hustoty těsta přisypeme, velmi záleží na druhu brambor.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Pizza Pizza jako z Itálie krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

Komentáře

  1. motyka   30.08.2016 | 13:16 | reagovat |

    vyborne 8-)

  2. Dvořáčková   10.02.2013 | 16:45 | reagovat |

    Knedle se povedly a chutnaly všem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web