Cibulačka s vínem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule (pokud máte malé cibule, tak 4)
    • 1,5
      l drůbeží vývar
    • 200
      ml bílé víno
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • sádlo (pokud není, tak máslo)
    • sůl
    • pepř celý
    • tymián
    • eidam sýr
    • bageta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule rozkrájíme na silné půlměsíčky a necháme restovat na sádle či másle, dokud nezesklovatí. Poté přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat (pokud nemáme třtinový, použijeme bílý). Poté přilijeme víno. Až se víno odpaří, dáme na chvíli stranou (cca 10 minut) uležet.
2
Uleželý "mix" poté zalijeme vývarem (pokud nemáme, možno použít vodu s masoxem) a dáme vařit, přidáme sůl a pepř a vaříme, dokud cibule nezměkne (cca 20-30 minut). Dochutíme čerstvým tymiánem.
3
Na talíři podáváme s bagetou, zapečenou v troubě se sýrem (doporučuji koupit polotovar bagetu s bylinkovým máslem, rozpéct v troubě a do talíře na ni přidat eidam).
4
Tato polévka se musí vařit opravdu s citem, ne každému se napoprvé povede tak, aby mu dokonale chutnala!
5
Dobrou chuť! :-)
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • O2
    O2 |

    14. 3. 2015 15:02

    právě se chystám si to uvařit, jestli mi to nebude chutnat tak si autor receptu pěkně vockáče!