Autor:

Chocolatée moussie

18 minut PT0H18M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Čokoláda
1-2 tabulky
 
Sníh z bílku
ze 3-4 vajec
 
Žloutek 3 ks
Máslo 1 lžíce
Voda  
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dezerty

Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý.
1. Napustíme do středního rendlíku trošku vody, opřeme na něj ještě jeden rendlík (nesmí se dotýkat dnem) a hodíme do něj máslo, necháme trochu rozehřát, přidáme nalámanou čokoládu a malinko vody.
2. Než se nám rozpustí čokoláda, tak si rozdělíme vejce, ušleháme sníh a žloutky zamícháme lžící. 3. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do nádoby, stěrkou po troškách přidáme bílek. Ten ovšem nevmícháme, ale „vsekáme“ tak, že stěrku obrátíme na bok a od prostředka prudkými pohyby sekáme do stěn mísy. Když přidáme sníh, po lžících přidáváme bílek.
4. Teď máme prakticky vše hotové, klidně naběračkou rozlejeme směs do mističek, přikryjeme je alobalem a dáme do ledničky. Nejlepší je dělat tento recept večer přes noc ztuhne nejlépe. V konečné fázi můžeme ještě například vyrobit čokoládové pilinky, stačí škrabkou břejíždět po bílé čokoládě. TAK CO, CHUTNÁ? :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Chocolatée moussie

Komentáře

  1. Klára K.   13.03.2011 | 9:57 | reagovat |

    Moc tomu nerozumiem, najprv so stierkou pridávame po troške bielok, ďalej, "keď pridáme sneh, po lyžiciach pridáme bielok". Tak ako to vlastne je?

    1. Kuchařka21   13.03.2011 | 15:19 | reagovat |

      to byl překlep, po troškách přidáváme sníh a potom po lžičce přidává žloutek ;)

  2. babča   12.03.2011 | 22:26 | reagovat |

    recept dobrý,jen v dnešní době je riskantní jíst syrová vejce.!

    1. Kuchařka21   13.03.2011 | 9:29 | reagovat |

      Tak to já se nikdy nebála, používám vajíčka domácí ;)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web