Chlupaté knedlíky (ČR)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g brambory syrových oloupaných
    • 150
      g vařené brambory oloupané
    • 250
      g hrubá mouka
    • 0,5
      ks vejce
    • sádlo na promaštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové oloupané brambory jemně nastrouhejte do misky a nechejte stát čtvrt hodiny.
2
Pak je nechejte na cedníku okapat, přeložte zpět do misky, přidejte rozšlehané vejce, jemně nastrouhané vařené brambory, sůl a za stálého míchání prosátou mouku.
3
Vše dobře propracujte v hladké těsto. Vykrajujte z něj noky lžící, kterou namáčejte ve vařící vodě, a zavařte je do vařící osolené vody.
4
Vařečkou je opatrně nadzvedněte ode dna a za občasného zamíchání vařte 8 až 10 minut. Uvařené knedlíky vyjměte a po okapání promastěte rozehřátým sádlem.
5
Chlupaté knedlíky můžete připravit také jen ze syrových brambor, s přídavkem vařených brambor jsou však křehčí a bělejší.

Komentáře k receptu