Autor:

Chléb na neděli

Snadné
Ingredience
Melta
vychladlá
400 ml
Mouka
ve vašem oblíbeném poměru
650 g
Otruby 2 lžíce
Obilné klíčky 2 lžíce
Rostlinný olej 3 lžíce
Ocet 1,5 lžíce
Bílý jogurt 2 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 3 lžička
Droždí 1,5 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Do pekárny dáme ingredience v klasickém pořadí: tekutiny, mouka, droždí.
Pečeme na základním programu 3 hod. 50 min. střední kůrka.
Je opravdu výborný. Přidávám i směs semínek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Bramborový salát 3x jinak: Klasický, s chilli nebo s avokádem Články z

Komentáře k receptu: Chléb na neděli

Komentáře

  1. Milena M.   29.03.2008 | 18:43 | reagovat |

    Jarka som veĺmi rada, že Vám chutil. Zatiaľ ešte nikoho nesklamal.

  2. Jarka O.   29.03.2008 | 6:37 | reagovat |

    Tak jsem včera chlebík upekla. Je výborný, krásně vláčný a dostatečně velký;-) Dávám 1*.

  3. Hospodyňka   04.03.2008 | 14:31 | reagovat |

    Já dávám právě tu instantní meltu do každého chleba pro pěknou tmavou barvičku... Na půl kila moky tak asi 2-3 čajové lžičky

  4. Jana T.   04.03.2008 | 13:47 | reagovat |

    Jarko moc děkuju za nápad dát uvařenou meltu do lednice. Mám totiž moc ráda tu obyčejnou. Ta rozpustná ani sáčkovaná není tak dobrá. A vařit si ji každý den se mně už taky nechce, jo kdyby jí bylo potřeba litr dva, jako ji vařila babička a pak jsme ji pili celý den. S mlékem, nebo jen trochu přislazenou černou, teplou i studenou.

  5. Jarka O.   04.03.2008 | 12:56 | reagovat |

    Melta je směs kávovin, obsahuje mimo jiné pražené žito. Dříve se z ní vařila káva jako náhražka pravé kávy. Já si ji kupuju dodnes, mám ji ráda s mlékem na snídani, je zdravá. V obchodech ji najdete u normální kávy, ale spíš v malých samoobsluhách. Při přípravě dejte polévkovou lžíci Melty na 1/4 l vody, uveďte k varu ( pozor, pění ) a chvilku povařte, než spadne pěna. Když ji po vychladnutí přecedíte do sklenice se šroubovým uzávěrem, vydrží až týden v chladničce. Poslední dobou je v prodeji i její rozpustná forma, dokonce i sáčkovaná jako čaj, ale není to ono:-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web