Autor:

Cheescake s malinami

Střední
Těsto
Dětské piškoty 90 g
Sušenky BE-BE 90 g
Máslo 125 g
Mleté lískové ořechy 80 g
Moučkový cukr 60 g
Náplň
Maliny 500 g
Lučina
bez příchuti
200 g
Šlehačka
33%
250 ml
Moučkový cukr
170-200
200 ml
Vanilkový cukr 1/2 balíček
Citronová kůra  
Zálivka
Kiwi 1 ks
Cukr 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Oboje sušenky pomeleme, přidáme máslo a rozmixujeme. Pak přidáme cukr a ořišky. Šlehačku našleháme. Lučinu rozšleháme s cukrem, přidáme šlehačku, vanilkový cukr, kůru a nakonec lehce zamícháme maliny. Kiwi rozmixujeme s cukrem. Postavíme uprostřed dezertního talířku velký kovový prsten (ideální průměr je 8 cm, výška 6 cm). Na dno napěchujeme sušenkovou směs, pak sýrovou náplň a nakonec polejeme ovocnou zálivkou. Necháme pořádně vychladit a podáváme.

Je to rychlý a osvěžující zákusek. Recept jsem opsala a vyzkoušela z bulharského časopisu, potraviny jsem upravila dle zdejší nabídky :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Cheescake s malinami

Komentáře

  1. Airan Novakova   16.08.2006 | 20:43 | reagovat |

    Pani Sarko, presne tak - vypadaji jako vykrajovaci formicka. Kovove prsteny jsou bezvadna pomucka, ja si je koupila v Bulharsku. Urcite se prodavaji tady taky, jsou k nezaplaceni pri priprave dezertu anebo koprivovou-smetanovou penu uprostred rajske polevky:-) Recept uz jsem tady vkladala.Pani Jano, taky zaklad vetsinou pecu, ten recept se lisi prave tim, ze se nepece. Urcite by to slo, proc ne:-)

  2. Jana z Kanady   14.08.2006 | 23:16 | reagovat |

    Delam hodne ruznych cheesecakes(ziji v Kanade),a u vsech se zaklad t.j.susenky atd.daji na par minut do trouby,myslite Airan,ze by to slo i zde?Asi by se to muselo upravit,dat do dortove formy,a na vychladle dat napln.

  3. Šárka Tkáčová   14.08.2006 | 9:51 | reagovat |

    Paní Airan,co je ten kovový prsten? To je jako vykrajovací kulatá formička? Ale ty bývají vysoké tak 2 cm.Tak nevím,zřejmě to je nějaká servírovací pomůcka , ale já ji u nás nikde neviděla.Recept vypadá skvěle , tak popřemýšlím , čím to nahradím,abych mohla jadnu z Vašich dalších dobrůtek vyzkoušet:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web