Autor:

Česnekový ocet

Snadné
Ingredience
Česnek  
Ocet  
Bobkový list  

Postup přípravy:

Nachystáme si špejle velikosti skleněných lahviček od kečupu, oliv apod. tak, aby se po vložení do láhve daly uzavřít.
Na špejle střídavě napichujeme stroužek česneku, bobkový list, opět stroužek, bobkový list, dokud není špejle plná. Když jsou bobkové listy velké, napichujeme poloviny listů.
Každou špejli vložíme do lahvičky a zalejeme do plna obyčejným octem. Zašroubujeme víčkem a necháme stát alespoň 3 týdny.
Takto ochucený ocet používáme všude tam, kde je třeba ocet i list, hlavně do brambor na kyselo, ale i jiných sladkokyselých prívarků a omáček.
Poznámka: naráz dělám 3-4 lahvičky a když začínají ubývat, udělám nové, ale je možné udělat jich více naráz, je to ocet, nezkazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Česnekový ocet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web