Autor:

Česnekový ocet

Snadné
Ingredience
Česnek  
Ocet  
Bobkový list  

Postup přípravy:

Nachystáme si špejle velikosti skleněných lahviček od kečupu, oliv apod. tak, aby se po vložení do láhve daly uzavřít.
Na špejle střídavě napichujeme stroužek česneku, bobkový list, opět stroužek, bobkový list, dokud není špejle plná. Když jsou bobkové listy velké, napichujeme poloviny listů.
Každou špejli vložíme do lahvičky a zalejeme do plna obyčejným octem. Zašroubujeme víčkem a necháme stát alespoň 3 týdny.
Takto ochucený ocet používáme všude tam, kde je třeba ocet i list, hlavně do brambor na kyselo, ale i jiných sladkokyselých prívarků a omáček.
Poznámka: naráz dělám 3-4 lahvičky a když začínají ubývat, udělám nové, ale je možné udělat jich více naráz, je to ocet, nezkazí se.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Česnekový ocet

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web