Český guláš

Hodnocení:

Moje:

120 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí kližka
    • 40
      g sádlo
    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • pepř mletý
    • kmín
    • 3
      stroužek česnek 1-3
    • sůl
    • majoránka
    • 2
      ks chlebová kůrka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme. Vložíme maso, přidáme pepř, kmín a česnek utřený se solí. Přikryjeme a za občasného podlévání vodou dusíme.
2
Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme na tuk, přidáme strouhaný chléb, lehce osmahneme, podlijeme a povaříme. Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a dochutíme majoránkou.
3
Jen krátce povaříme a podáváme s vařenými brambory, s houskovým knedlíkem nebo s krajíčkem chleba, případně se slaným rohlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Erika2001
    Erika2001 |

    29. 7. 2012 19:12

    mňam je to velmi dobréé :-)

  • lulahomiska280
    lulahomiska280 |

    12. 6. 2011 12:07

    výborný guláš,všem vřee doporučuji a je rychlý což je super !!!:-)