Autor:

Buchta z acida

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 350 g
Moučkový cukr 300 g
Jedlá soda 1,5 lžička
Kakao
3-5
5 lžíce
Vejce 1 ks
Kyselé mléko 1/2 l
Šlehačka
na ozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme, aby nebyly hrudky.
Těsto nalijeme do vysypaného pekáče a pečeme v troubě při 200 °C asi 20 minut. Necháme vychladnout a pokrájíme.
Před konzumací si ozdobíme šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Buchta z acida

Komentáře

  1. Alia   03.10.2006 | 18:41 | reagovat |

    Pekla jsem vcera a bohuzel dneska musim pect znova! Doslova "sezrano" do posledniho drobku. Jen jsem pridala trosku oleje, ale mozna by ani nemusel byt.

  2. Jana   05.05.2006 | 7:10 | reagovat |

    Já jsem pekla přesně podle receptu a vzniklo něco připomínající chutí i vzhledem polystyren.Není v receptu moc mouky?

  3. Dana   02.05.2006 | 13:26 | reagovat |

    Znám. Velice dobré a jednoduché. Moučník je takový "mokrý" a dlouho vydrží (pokud není hned snězen). A to acido je acidofilní mléko.

  4. Alia   02.05.2006 | 9:13 | reagovat |

    Co je to "acida"? Acidofilni mleko?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web