Autor:

Bublanina bleskovka

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Majonéza 100 g
Cukr
6-12,podle kyselosti ovoce
12 lžíce
Polohrubá mouka 12 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Šleháme vejce s cukrem a majonézou, pak přidáme mouku s práškem. Pekáček vyložíme papírem, vlijeme těsto a poklademe ovocem. Pokud je ovoce mokré, lehce ho obalíme v mouce (rybíz v cukru) než ho dáme do těsta, aby nekleslo ke dnu. Pečeme v mírně předehřáté troubě -horkovzduch na 150 °C asi 20 minut. Když zrůžoví, špejlí zkusíme, jestli je propečená. Necháme vychladnout a vyklopíme.
Do těsta kupuji většinou majolku v malé vaničce nebo v sáčku (Poličanka), protože je to balení po 100 g. A vůbec nevadí, že je trochu ochucená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Bublanina bleskovka

Komentáře

  1. recepty73   07.06.2011 | 21:50 | reagovat | závadný

    ...moučníky :-[

    1. Tereza T   08.06.2011 | 13:27 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  2. Hela -   10.06.2007 | 9:16 | reagovat | závadný

    Pro Zuzanku: ano, majonéza má velmi široké využití, dělám z ní buchty, koláče... Pokud chcete zkusit opravdovou delikatesu s majonézou, zkuste můj recept Lahůdkový losos s majonézou. Je to moc dobré a jak já říkám - recept pro obě ruce levé

  3. Simča Sládková   05.06.2007 | 13:09 | reagovat | závadný

    Zuzano, fakt, normální majonéza (tedy bez příchutí či okurek :o))) ) jako do salátů. Neboť co je to majonéza? Žloutky + tuk + trošinky soli a případně citrónu (či octa). To vše hoooodně dobře ušlehané. Tedy nic, co by nemohlo být v koláči či bábovce. Já dělám z majonézy leccos pečeného a fakt je to dobré !!!!

  4. Zuzana   04.06.2007 | 15:26 | reagovat | závadný

    Ahojky prosim vas pekne to ozaj jako majonezu co ide aj do salatov? ja sa divim, nikdy som to nepocula, ale vyskusamdiky

  5. Anna   31.05.2007 | 6:39 | reagovat | závadný

    Určitě vyzkouším,protože těsta s přidáním majonézy mám ráda. Jsou vláčná a pokud se ihned nesní,tak vydrží:-). Peču i "majonézové" kynuté buchty.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web