Brynzový dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g bryndza
    • 100
      g uzený sýr
    • 250
      g šunka
    • 125
      g máslo
    • 130
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g kapie
    • 1
      ks vejce na tvrdo
    • pažitka
    • 10
      g bílá želatina
    • mletá paprika
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou šunku, máslo, mletou papriku (podle chuti), sůl a pepř rozmixujeme. Postupně přiléváme smetanu, až vznikne pěna, do které zamícháme na drobné kostky nakrájenou kapii a sekaný bílek z uvařeného vejce. Brynzu vyšleháme se sekanou pažitkou. Na dno dortové formy uložíme plátky nakrájeného sýra, na něj navrstvíme šunkovou pěnu, opět rozložíme sýr a natřeme brynzou. Navrch dáme poslední plátky sýra. Želatinu rozpustíme v 1 dl vody a po vychladnutí potřeme štětcem dort. Dáme na několik hodin ztuhnout do chladničky. Potom formu odstraníme a krájíme jako dort. Můžeme ozdobit pomocí zdobičky trochou brynzy a snítkou petrželové natě.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come