Bramborové karbanátky II.

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g brambory
    • 180
      g krabí tyčinky
    • 4
      ks jarní cibulka s natí - nakrájené
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 1
      lžička limetková šťáva
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Omáčka
    • 4
      lžíce okurka nakrájené na drobné kostičky
    • 2
      lžíce med
    • 1
      lžíce ocet česnekový
    • 1
      lžička sojová omáčka světlá
    • 1
      ks chilli papričky nadrobno nakrájená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Vmícháme na drobné kostky nakrájené krabí tyčinky, cibulky, sójovou omáčku, půl lžičky oleje, šťávu a mouku. Osolíme, opepříme. Z hmoty utvoříme asi 8 karbanátek, které z obou stran na oleji smažíme dozlatova.
2
V míse smícháme okurky, med, ocet, sójovou omáčku a nadrobno nakrájenou papričku. Teplé karbanátky podáváme s omáčkou.
3
Poznámka: omáčku připravujeme až těsně před podáváním, aby okurky nepustily moc šťávy.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.