Autor:

Bramborové bochánky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 150 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Muškátový oříšek 1 lžička
Skořice 1 lžička
Rozinky 80 g
Rozšlehané vejce 1 ks
Smetana ke šlehání 50 ml
Cukr 4 lžička
Moučkový cukr 250 g
Brambory
moučné
250 g
Ořechy
mleté nebo drobenku
 

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme, 15 min. vaříme a slijeme, rozmačkáme na kaši, vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, muškátovým oříškem a skořicí. Trochu promícháme a dále přidáme rozinky, vejce, cukr, smetanu a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme 8 silných placek a dáme na plech.

Můžeme je posypat drobenkou nebo mletými ořechy (já dávám obojí). Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C cca 15minut. Těsto z placek nabude a vzniknou bochánky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Kuřecí prsa s limetkou Rychlé večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Bramborové bochánky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web