Bradavice

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g tuk nejlépe domácí sádlo
    • 150
      g cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 60
      g kakao hořké
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které bývá trochu drobivé a necháme odpočinout. Potom tvoříme malé kuličky, které trošku zploštíme dlaní - budou trochu popraskané, ale tak to má být! Zploštělé kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v mírné troubě a hodně hlídáme, díky vyššímu obsahu kakaa se snadno připalují!
2
Po upečení a vychladnutí zdobíme citrónovou polevou a půlkami vlašských ořechů.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • citronka
    citronka |

    29. 5. 2016 19:46

    To známe, ale pod názvem Sádlové hrudky ! Nahoru dáváme lískový oříšek ! Kdo chce, polije čokoládou, já mám nejraději kokosovou šlehačku ! ( ona na tom samozřejmě nedrží tak dobře, jako čokoláda) :-) :-P :-[ :-)) <3

  • renika
    renika |

    17. 3. 2011 16:19

    V nasi rodine podobne sadlove delame spoustu let,patri mezi osvedcene a oblibene.Peceme je velmi zvolna,skoro susime a ze jsou hotove poznam kdyz se delaji pory.Co to zkusit...?

  • karlík
    karlík |

    2. 3. 2011 18:15

    byl to hnus :-( =-O :-$

  • kkkjjj
    kkkjjj |

    2. 12. 2010 15:10

    dejte tam obrázek

  • Monika
    Monika |

    12. 12. 2007 12:27

    "Sádlové" děláme v naší rodině už léta a patří mezi ty nejoblíbenější. Jen pečeme z hladké mouky a poměr sádlo-mouka-cukr je 200dkg + 4 lžíce kakaa. Zdobíme půlkou mandle.

  • JanaSebua
    JanaSebua |

    25. 11. 2007 12:25

    Tenhle recept znám od malička, dělala to babička, říkala tomu sádlové koláčky a ořech vlepovala marmeládou. My jsme to trochu předělali, dáváme méně kakaa, děláme z těsta kopečky a navrchu zdobíme kouskem mandle. Říkáme tonu sádlová ňadérka a máme to moc rádi.

  • Světlana Tezzelová
    Světlana Tezzelová |

    14. 12. 2006 13:19

    já tento recept dělám již mnoho let, dávám tam ale sádlo kupované, které je specielně ztužené, jen jednou jsem dala domácí a měla jsem z toho připálené rozteklé placky, které šly slepicím, takže jen kupované sádlo

  • Mila Petrová
    Mila Petrová |

    28. 11. 2006 13:31

    Delam neco podobneho,ale s hladke mouky a pridavam hrst orechu.davam na vymazany plech a pecu v ddbre vyhrate troube.Cukrovi vydelam z trouby ,kdyz je jeste mekke,trosku vypada jak nedopecene.Nedrobi se.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    26. 11. 2006 17:52

    nepovedlo se mi to drobilo se to a nebylo to k jídlu

  • Dana Svobodová
    Dana Svobodová |

    24. 11. 2006 23:22

    Ani mně se tento recept nepovedl, takže myslím, že není chyba na naší straně, ale že je tento recept špatný. Navíc mi těsto moc nechutnalo, ani manželovi, který rád uždibuje syrová těsta. Po upečení jsem měla plech plný drobků. který jsem dala slepicím.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    21. 12. 2005 14:43

    Takže autorce nebo autorovi tohoto receptu se omlouvám - mám dojem, že se mi letos povedla nakoupit "pěkně vykutálená mouka", tj. bez lepku, protože jsem se neuvěřitelně vydováděla se vším cukrovím, tj. i s mými oblíbenými letitými předpisy. Smůla je, že mám ve zvyku nakoupit všechno najednou, pak najednou zadělat všechna těsta a postupně péct, takže ne výměnu mouky už bylo pozdě. Nenechám se ale odradit a určitě je zkusím znova.

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    15. 12. 2005 20:29

    Tak hotovo. Někde musí být nějaký fígl, který neznám, ale dopadla jsem dost podobně jako paní Ivana. Na základě její zkušenosti jsem je aspoň rozmístila dál od sebe, jinak jsem měla jednolitou masu přes celý plech - takhle mám 3 plechy drobků. Zkoušela jsem péci při různých teplotách, ale buď upečené nespálené a ropzpadlé nebo dole spálené a méně rozpadlé nebo dole dobré, uvnitř nedopečené. Tak jsem ty drobky smíchala s kokosem a rumem a nadělala z nich polokoule na linecká upečená kolečka, navrch pak tu citronovou polevu a ořech a je to bezvadné, i když něco úplně jiného. Opravdu nevím kde je chyba, vánoc už mám za sebou pár desetiletí a bábovky na pískovišti mně šly taky! :-)

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    15. 12. 2005 11:50

    Tak Ivano, já vám zítra povím, jak jsem dopadla já. Bradavice už jsou na plechu a za moment jdu péct. Mě se taky těsto drobilo, takžejsem ho hodně propracovala - a možná že moc, kuličky semi tvořily skvostně a při splácnutí dlaní nepopraskaly jak měly, takže žádné bradavice. Po vaší zkušenosti je teda alespoň na plechu rozístím dál od sebe. Dělá to na mě dojem, že asi záleží na tuku. Já podle receptu dala domácí sádlo.

  • Ivana Čepová
    Ivana Čepová |

    15. 12. 2005 11:23

    Tolik jsem se na výsledek těšila a asi jsem někde udělala chybu, poradíte? Těsto bylo tuhé, drobivé, přesně podle receptu. I kuličky šly udělat, ale v troubě se roztekly a těsto se při pečení rozpadalo, drobilo. Slovy by se to dalo dobře vyjádřit "dřív spálené než upečené" i když to vypadá divně. Nevím, jestli byla chyba v tvaru nebo v pečení, ale cukroví nezachránila ani citronová poleva. Ráda bych to příště napravila, protože je mi recept sympatický z toho důvodu, že nemám o vánocích moc ráda sladké pečivo a ráda sáhnu po něčem, co má málo cukru a hodně kakaa a není z toho člověk tak "přeslazený". Děkuji za jakoukoliv radu, snad bude přínosem i pro další "experimentátory" :o)

  • Catherine
    Catherine |

    2. 12. 2005 10:24

    Trošku mi k tomu chybí fotka, ale myslím, že název mluví za vše. :-)

  • Kristyna Dvořáková
    Kristyna Dvořáková |

    25. 11. 2005 19:04

    Já je dělám taky a když se do nich přidá pár lžic kokosu, tak chutnají jako kupované KOKA sušenky. Mnam.

  • Alina
    Alina |

    20. 11. 2005 16:07

    Jeleno, je to nejjednodušší cukroví co znám, nemusíte nic vykrajovat nebo stříkat z pytlíku tak co byste považovala za jednodušší?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    20. 11. 2005 14:42

    Delam neco podobneho ze sadla a musim rict , ze jsou vyborne...jen to chce nechat ulezet:-)) Cim vic, tim lip:-))

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    20. 11. 2005 13:43

    No tak tu uz vam asi, mila Jeleno, zbyvaji jen babovicky na piskovisti... Jsou velmi jednoduche a treba budou chutnat lip.

  • Jelena Toskánová
    Jelena Toskánová |

    20. 11. 2005 10:37

    Toto cukrovi,je velce narocne a neni dobre....nashledanou Jelena Toskánová