Bosáky s houbovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory 1.25 kg syrových a zbytek vařených
    • 300
      g hrubá mouka
    • sůl
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule 1-2 ks
    • 10
      ks pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • tymián
    • 2
      hrst sušené houby předem namočené
    • 2
      dl hovězí vývar
    • 0,4
      dl smetana
    • hladká mouka
    • ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bosáky: syrové i vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, sůl. V
2
ytváříme kuličky a ty necháme 20 minut vařit ve vroucí vodě.
3
Houbová omáčka: na másle zpěníme cibuli, přidáme pepř, bobkový list, nové koření, tymián a houby.
4
Asi minutku dusíme a zalejeme vývarem.
5
Necháme chvíli provařit a zalejeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou. Dochutíme octem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    22. 10. 2009 07:02

    Dělala jsem z čerstvých hub a bez tymiánu.Byla jsem zvědavá na tu kombinaci chlupatých knedlíků a omáčky z hub.Výborné.Ani maso manželovi nescházelo,takže za 1 a díky za tip.

  • Eva Řezníčková
    Eva Řezníčková |

    16. 1. 2007 20:58

    Tedy to vám řeknu - dneska jsem to udělala a nemělo to chybu. A Zdence moc děkuji za ten nápad s chlupatýma knedlíkama - výborný!!!!!

  • zdenka Korábová
    zdenka Korábová |

    10. 1. 2007 15:11

    No samozřejmě, naprostá bašta, díky za připomenutí starého receptu. A ještě zrychlení - ve všední den dělám chlupáče z pytliku brknedl dle návodu a přistrouhámna struhadle na jemno syrové brambory - asi dvě velké a je to vcukuletu