Bezmasé zapékané brambory

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks pórek 1-2 ks
    • 300
      g žampiony
    • tatra
    • pepř mletý
    • sůl
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme vegetou. Přikryjeme druhou vrstvou brambor.
2
Opět osolíme a opepříme. Zalijeme Tatra mlékem a dáme do trouby asi na 1 hodinu, dokud nejsou měkké.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • VejvodaA
    VejvodaA |

    9. 11. 2014 09:34

    Ale jo,jíst se to dalo,i když žádná sláva (je dost pravděpodobné ovšem že to může být i rukama) :-)

  • La.Muk.
    La.Muk. |

    30. 12. 2012 19:13

    chtěla jsem trochu odlehčit jídelníček, ale vyšlo mi ze všeho dost fádní jídlo

  • klárka 21
    klárka 21 |

    22. 6. 2012 13:52

    Zkusila jsem to s vegetou a přišlo mi to trochu nasládlé.. ale jinak dobré..:)

  • Jana Škorníková
    Jana Škorníková |

    30. 10. 2011 01:00

    Na neslazené mléko jsem nenarazila,tak jsem použila smetanu a bylo to super.

  • david
    david |

    19. 7. 2011 19:41

    jdu do toho :-P

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    30. 6. 2011 15:48

    Vypadá pěkně :-) ještě to umět tak krásně nazdobit...

  • Ladia
    Ladia |

    13. 10. 2010 11:55

    Zapékáné brambory rozhodně nelze považovat za přílohu. I v menu dne ji uvádíte jako hlavní chod.

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    2. 10. 2010 12:35

    houby tam moc nesedí

  • Katka
    Katka |

    21. 11. 2007 14:29

    Doniku,pošli,miluju pálivý,nejlépe něco s chilli papričkami!!!

  • donik .z
    donik .z |

    28. 3. 2007 20:30

    ja sem pridal jeste chilli z nasi restaurace jelikoz jsem v Irsku a chutna to skvele nejak sem si zvykl na ostra jidla jestli chcete poslu recept na suprovni ostre jidlo

  • donik z.
    donik z. |

    28. 3. 2007 18:47

    jeste bych to zalil vajickem ale bez tech zampionu houby nejim ani ty na umyvani ;-)))

  • Jana H.
    Jana H. |

    15. 10. 2006 11:46

    Eliso, tak se nerozmýšlejte a dejte ji tam a budete mít pokoj. S chlapama se to musí opatrně, že?

  • elisa přísavková
    elisa přísavková |

    15. 10. 2006 11:21

    Škoda,že by mi to chlapi bez uzeniny nejedli.Jinak to musí být dobré :))

  • Gabča
    Gabča |

    7. 10. 2006 19:02

    je to výborné

  • jarUNka
    jarUNka |

    4. 10. 2006 13:21

    ja delam take podobne, jen to zalevam smetanou

  • Jana
    Jana |

    14. 5. 2006 08:44

    Mám podobný recept.Syrové brambory na čtvrtky,syrové žampiony na čtvrtky,zmražená brokolice růžičky-vše smíchat v zapékací vymaštěné míse.Osolit.Já peču ve skleněném pekáčku,nepodlévám.Vše zasypu vrstvou strouhaného eidamu,pokladu pár plátečků másla a zapékám.Kdo rád ostřejší,může posypat mletým pepřem,ale není to nutné.Je to lehké,chutné jídlo,s okurkovým salátem báječné.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    18. 4. 2006 11:11

    Jano, sladké se jmenuje Salko a je na moučníky. Tatra je kondenzované mléko neslazené.

  • jana dohnalova
    jana dohnalova |

    18. 4. 2006 10:17

    to tatra mleko ma byt jake v plechovce sladké