Autor:

Bělehradský řízek

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Vepřová kýta  
Sůl  
Pepř mletý  
Brambory  
Rajčata  
Cibule  
Paprikové lusky  
Vegeta  
Olej  
Hladká mouka  
Kmín  
Česnek  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polejeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou.
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme.
Podáváme s přírodním řízkem. Kdo dává přednost kuřecímu masu, je to dobré i s tím, protože zde jde především o úpravu těch brambor. Dělám jich vždycky plný pekáč.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Steak Chateaubriand Maso k obědu (nejen) pro muže Články z

Komentáře k receptu: Bělehradský řízek

Komentáře

  1. Janaso   09.06.2013 | 13:07 | reagovat | závadný

    Celkem fajn.

  2. Michaela Svatošová   07.04.2011 | 17:08 | reagovat | závadný

    Chtěla bych jen podotknout,že do brambor patří kečup,je to základní předpis pro takto připravené, společně s přírodním řízkem z vepřové kýty tvoří právě onen "Bělehradský vepřový řízek".Brambory se běžně upravují přímo na plotně,na základu,nikoliv v troubě.Ale každý vaří jinak,věřím,že i takto upravené jídlo je chutné ;-)

  3. mia   11.03.2008 | 14:33 | reagovat | závadný

    každopádně bych naložila maso do škrobovky smíchané s vejcem a olejem,krásně masíčko jakoby zapouzdří a maso není vyschlé.dá se takto využít u všech mas

    1. Michaela Svatošová   07.04.2011 | 17:10 | reagovat | závadný

      <3 plně souhlasím,takto připravené cokoliv,co se týče masa je velice chutné,snáze upravitelné a i na "pohled" zajímavé 8-)

  4. Zdeněk   08.03.2008 | 16:46 | reagovat | závadný

    Když člověk ví jak na to, je to skvělé. Bělehradský řízek od mé tchýně-čekatelky jsou pro mě svátek :)

  5. Ilonka .....   21.01.2008 | 20:33 | reagovat | závadný

    tak jsem zvědavá budu ho dělat prvně a to ještě na hospodě tak mi lidičky co to bude číst držte palečky

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web