Bělehradský řízek

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • brambory
    • rajčata
    • cibule
    • paprikové lusky
    • vegeta
    • olej
    • hladká mouka
    • kmín
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme. Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
2
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polejeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou.
3
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme.
4
Podáváme s přírodním řízkem.
5
Kdo dává přednost kuřecímu masu, je to dobré i s tím, protože zde jde především o úpravu těch brambor. Dělám jich vždycky plný pekáč.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    9. 6. 2013 13:07

    Celkem fajn.

  • Michaela Svatošová
    Michaela Svatošová |

    7. 4. 2011 17:12

    souhlasím,také tam zeleninové lečo bez nálevu patří ;-)

  • Michaela Svatošová
    Michaela Svatošová |

    7. 4. 2011 17:10

    <3 plně souhlasím,takto připravené cokoliv,co se týče masa je velice chutné,snáze upravitelné a i na "pohled" zajímavé 8-)

  • Michaela Svatošová
    Michaela Svatošová |

    7. 4. 2011 17:08

    Chtěla bych jen podotknout,že do brambor patří kečup,je to základní předpis pro takto připravené, společně s přírodním řízkem z vepřové kýty tvoří právě onen "Bělehradský vepřový řízek".Brambory se běžně upravují přímo na plotně,na základu,nikoliv v troubě.Ale každý vaří jinak,věřím,že i takto upravené jídlo je chutné ;-)

  • mia
    mia |

    11. 3. 2008 14:33

    každopádně bych naložila maso do škrobovky smíchané s vejcem a olejem,krásně masíčko jakoby zapouzdří a maso není vyschlé.dá se takto využít u všech mas

  • Zdeněk
    Zdeněk |

    8. 3. 2008 16:46

    Když člověk ví jak na to, je to skvělé. Bělehradský řízek od mé tchýně-čekatelky jsou pro mě svátek :)

  • Ilonka .....
    Ilonka ..... |

    21. 1. 2008 20:33

    tak jsem zvědavá budu ho dělat prvně a to ještě na hospodě tak mi lidičky co to bude číst držte palečky

  • vlastik kratochvil
    vlastik kratochvil |

    13. 11. 2007 09:02

    jdu na to pak dam vědět

  • růžik
    růžik |

    21. 9. 2007 14:16

    dost práce a nic moc

  • MARTINA Schwoiserová
    MARTINA Schwoiserová |

    12. 2. 2007 11:55

    je to vyborny,ale delala jsem to s veprovyma rizkama v klasickym trojobalu.skvěle

  • Dáša Piskáčková
    Dáša Piskáčková |

    27. 8. 2006 11:28

    je to lepší když se tam dá zeleninové lečo.

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    28. 7. 2006 20:56

    vynikajici

  • Macíková
    Macíková |

    3. 5. 2006 17:18

    Zkusím to

  • Macik
    Macik |

    7. 1. 2006 17:26

    Nic moc