Autor:

Bedly na víně

Střední
Ingredience
Bedly jedlé 1 kg
Bílé víno 1 dl
Rostlinný olej 1 lžíce
Anglická slanina 50 g
Citronová šťáva
z 0,5 citronu
 
Pepř mletý  
Sůl  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.

Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme deckou bílého vína a povaříme. Tuto směs ochucenou ještě citronovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel.

To všechno pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Bedly na víně

Komentáře

  1. Daniela Veselá   21.09.2007 | 17:03 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept. Chtnalo nám velice. Přílohu jsem zvolila brambory v páře, ale příště vyzkoušíme opečenou (v troubě nasucho) tmavou bagetu.

  2. amalie   12.09.2006 | 17:06 | reagovat | závadný

    Můžu se zeptat co se k tomu hodí jako příloha? Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web