Bedly na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg bedly jedlé
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g anglická slanina
    • citronová šťáva z 0,5 citronu
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.
2
Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme deckou bílého vína a povaříme. Tuto směs ochucenou ještě citronovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel.
3
To všechno pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Daniela Veselá
    Daniela Veselá |

    21. 9. 2007 17:03

    Děkuji za recept. Chtnalo nám velice. Přílohu jsem zvolila brambory v páře, ale příště vyzkoušíme opečenou (v troubě nasucho) tmavou bagetu.

  • amalie
    amalie |

    12. 9. 2006 17:06

    Můžu se zeptat co se k tomu hodí jako příloha? Děkuji.