Bearenská omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks žloutek
    • 150
      g máslo
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      ks cibule
    • 0.5
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička estragon krájený
    • 1
      lžička kerblík jemně krájený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří, přecedíme ji a necháme vychladnout. Přidáme žloutky a polovinu másla. Ve vodní lázni (teplota vody asi 60 °C) metličkou ušleháme hladkou omáčku.
2
Až hmota začne houstnout, sejmeme omáčku z plotny. Přidáme zbytek másla a šleháme, až vznikne hladká sourodá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Tato omáčka se hodí ke smaženému nebo grilovanému masu.

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger
    Zdeněk Erdinger |

    26. 4. 2009 18:07

    Vážená paní Lado,konečně jsem spokojen s kvalitní profi omáčkou a nezavání to kurzem vaření.. Zdeněk.