Autor:

Bearenská omáčka

Snadné
Ingredience
Žloutek 3 ks
Máslo 150 g
Ocet 2 lžíce
Cibule 2 ks
Česnek 1/2 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Estragon
krájený
1 lžička
Kerblík
jemně krájený
1 lžička

Postup přípravy:

Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří, přecedíme ji a necháme vychladnout. Přidáme žloutky a polovinu másla. Ve vodní lázni (teplota vody asi 60 °C) metličkou ušleháme hladkou omáčku.

Až hmota začne houstnout, sejmeme omáčku z plotny. Přidáme zbytek másla a šleháme, až vznikne hladká sourodá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Tato omáčka se hodí ke smaženému nebo grilovanému masu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Komentáře k receptu: Bearenská omáčka

Komentáře

  1. Zdeněk Erdinger   26.04.2009 | 18:07 | reagovat |

    Vážená paní Lado,konečně jsem spokojen s kvalitní profi omáčkou a nezavání to kurzem vaření.. Zdeněk.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web