Autor:

Bavorská svíčková

Střední
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Anglická slanina
na prošpikování
100 g
Celer
menší
1 ks
Petržel 1 ks
Mrkev 4 ks
Pepř mletý
čtyř barev - celý
1 lžička
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuliček
7 ks
Jalovec
kuliček
5 ks
Tymián 1/4 lžička
Rozinky 20 g
Červené víno 3 dl
Smetana 1/2 l
Sůl 1 lžička
Perník
strouhaný
2 lžíce
Brusinkový kompot
menší
1 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.

Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Bavorská svíčková

Komentáře

  1. Zuzana Polzin   07.12.2009 | 12:51 | reagovat |

    muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!

    1. asdf   29.03.2011 | 14:03 | reagovat |

      vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D

  2. Kuchařka on-line   12.12.2006 | 14:43 | reagovat |

    Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.

  3. Jana Vestfálová   12.12.2006 | 14:16 | reagovat |

    Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach

  4. Jana Vestfálová   12.12.2006 | 14:14 | reagovat |

    Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.

  5. Kamil Krybus   12.12.2006 | 11:13 | reagovat |

    Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web