Autor:

Bavorská svíčková

Střední
Ingredience
Hovězí maso 1 kg
Anglická slanina
na prošpikování
100 g
Celer
menší
1 ks
Petržel 1 ks
Mrkev 4 ks
Pepř mletý
čtyř barev - celý
1 lžička
Bobkový list 1 ks
Nové koření
kuliček
7 ks
Jalovec
kuliček
5 ks
Tymián 1/4 lžička
Rozinky 20 g
Červené víno 3 dl
Smetana 1/2 l
Sůl 1 lžička
Perník
strouhaný
2 lžíce
Brusinkový kompot
menší
1 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.

Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Bavorská svíčková

Komentáře

  1. Zuzana Polzin   07.12.2009 | 12:51 | reagovat | závadný

    muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!

    1. asdf   29.03.2011 | 14:03 | reagovat | závadný

      vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D

  2. Kuchařka on-line   12.12.2006 | 14:43 | reagovat | závadný

    Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.

  3. Jana Vestfálová   12.12.2006 | 14:16 | reagovat | závadný

    Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach

  4. Jana Vestfálová   12.12.2006 | 14:14 | reagovat | závadný

    Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.

  5. Kamil Krybus   12.12.2006 | 11:13 | reagovat | závadný

    Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web