Bavorská svíčková

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina na prošpikování
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      lžička pepř mletý čtyř barev - celý
    • 1
      ks bobkový list
    • 7
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks jalovec kuliček
    • 0,3
      lžička tymián
    • 20
      g rozinky
    • 3
      dl červené víno
    • 0,5
      l smetana
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce perník strouhaný
    • 1
      sklenice brusinkový kompot menší

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
2
Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Julča
    Julča |

    21. 8. 2012 16:10

    zkusila jsem svickovou na techto strankach a super (http://databazereceptu.org) <3

  • asdf
    asdf |

    29. 3. 2011 14:03

    vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D

  • Zuzana Polzin
    Zuzana Polzin |

    7. 12. 2009 12:51

    muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    12. 12. 2006 14:43

    Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    12. 12. 2006 14:16

    Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach

  • Jana Vestfálová
    Jana Vestfálová |

    12. 12. 2006 14:14

    Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    12. 12. 2006 11:13

    Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.

  • František Brusák
    František Brusák |

    12. 12. 2006 07:20

    Může to být dobrý recept,zkusím ale bez toho vína.Víno jídlu dává nakyslí ocas a to nikdo u nás nejí.To víno jsi dám k tomu.Místo vína dám panáka Brendy.Zajímaví tam je ten perník já tím zahušťuji rajskou omáčku.Jo a ty rozinky namočím do toho Brendy.

  • Di
    Di |

    11. 12. 2006 19:45

    Já vařím tradičně na vánoční svátky buď maso na víně nebo svíčkovou, Uvařím 23.prosince, ohřeju na Boží hod nebo na Štěpána. Rodina dává přednost spíše masu na víně. Je to asi přece jenom lehčí. Kromě hovězího a králíka už jsem zkusila srnčí i kančí.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 12. 2006 18:31

    Di, díky za tip. U nás zvěřinu nikdo nejí, takže jsem na tento recept dosud nenarazila. Vypadá taky moc dobře:-)) A i s tím králíkem si to umím představit...

  • Di
    Di |

    11. 12. 2006 17:26

    Jaroslavo, zkuste "svíčkovou" místo se smetanou s červeným vínem, rybízovou zavařeninou a kečupem - viz recept Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně. Po rozležení je to super!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 12. 2006 13:17

    No, já tento recept udělám po svém: moji svíčkovou obohatím o nápad s červeným vínem, rozinkami a perníkem ;o)

  • Jana
    Jana |

    11. 12. 2006 12:29

    Mě ještě navíc leká těch 2,5 l vody. To se bude maso až tak moc koupat? A ještě pak další 3 dcl vína........

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    11. 12. 2006 09:27

    Myslím,že za 10 minut by bylo maso uvnitř studené,natož aby bylo upečené.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    11. 12. 2006 09:18

    Velmi pěkný recept, ale 1 kg hovězího bude upečeno opravdu za 10 min?