Máslo rozpuzpusť, přidej ostatní přísady, umíchej hladkou hmotu a nechej ji 15 minut stát. Palačinky smaž na másle nebo na oleji. Otoč na druhou stranu, jakmile zhnědnou. Minipalačinky jsou dobré i s džemem. Podávej teplé!
Dekuji za pridany recet jsou opravdu dobre hlidala jsem kamaradce deti tak sem jim tyhle palacinky udelala a mohli se ponich utlouct... :-)
Olga Zehnalová
|9. 10. 2008 10:41
Nie je to omyl? Na 50ml mlieka 5 vajec je strašne veľa.To malo byť hádam 500ml, nie? To je potom omeleta ako píše Ivana.Možno sa stala chyba pri písaní.Ja dávam napr. na 500ml mlieka max.3 vajcia.
Bella Lasagna
|8. 10. 2008 21:55
Ja osobne davam do palacinek take hodne vajicek jsou pak lepsi=))))
andrejulka kovářová
|5. 1. 2008 17:15
jsou fakt dobré
Jana V.
|21. 1. 2007 08:35
Jani,já nevím,ale vezměte si,že běžný hrníček na pití má 250 ml.Tady se používá 50 ml,což je jedna pětina z tohoto množství a do toho dát 5 vajec?Není tady tisková chyba?
Jana z VM
|12. 1. 2007 10:10
Proč polemizujete o obsahu receptu, to nechápu. Když je to takový recept, tak to tak asi bude patřit, ne? Kdyby bylo jedno vejce, jsou to skoro obyčejné palačinky, když je tam vajec více, tak je to jiný recept.To dáváte, Miroslavo, opravdu dost málo vajec. Za celý týden jen 3 vejce? To bychom u nás byli bez bramborového salátu, bez smaženého kapra, bez bramboračky, bez ovocných knedlíků, bez buchet, atd. - to bych musela hodně, hodně šidit. Tak to potom nemá ani cenu vařit doma, ale jít si pro oběd do hospody. Myslím si, že těch vajec není v jídlu zase tolik, když se vaří pro více lidí a do každého se dostane jen máličko z těch vajec. Ale to si každá kuchařka dělá podle sebe, že? :))
Ivana Přikrylová
|8. 1. 2007 14:44
Souhlasím, na toto množství bych dala max. 1 vejce. Z 5 vajec už je spíše vaječná omeleta.
Miroslava Severová
|8. 1. 2007 14:01
5 vajec a 3 lžíce másla na 50 ml mléka !Tak to je pro mě úplná hrůza. Vzhledem cholesterolu používám za týden 2-3 vejce do všech pokrmů.