Bábovka z jáhel

Hodnocení:

Moje:

125 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek jáhly
    • 3
      hrnek voda
    • sůl
    • 1
      šálek rozinky
    • 1
      šálek kokos
    • citronová kůra
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      šálek sojový dezert vanilkový Provamel nebo amasaké
    • instantní jáhlová kaše Mico, Nomina nebo Mišutka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jáhly vypereme, osolíme a vařímecca 30 minut. Hned po uvaření je po troškách rozmixujeme s dezertem nebo s amasaké.
2
Přidáme rozinky, citronovou kůru,olej a kokos, vše zahustíme instantní kaší v přášku (dobře odsaje přebytečnou tekutinu a nakypřuje).
3
Těsto musí být měkké a vláčné, ale ne mokré, a musí držet tvar. Uválíme z něho váleček a ten prsty natlačíme do bábovkové formy.
4
Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po 20 minutách teplotu zmírníme a pečeme ještě hodinu.
5
Bábovku přikryjeme pečícím papírem, aby se propékala, ale nespálila. Při pečení se doporučuje dát do trouby plecháček s vodou.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • barbuchan
    barbuchan |

    7. 4. 2011 16:35

    To nemá chybu, škoda, že není foto :-P