Autor:

Bábovka z jáhel

125 minut PT0H125M
Střední
Ingredience
Jáhly 1 hrnek
Voda 3 hrnek
Sůl  špetka
Rozinky 1 šálek
Kokos 1 šálek
Citronová kůra  
Rostlinný olej 2 lžíce
Sojový dezert
vanilkový Provamel nebo amasaké
1 šálek
Instantní jáhlová kaše
Mico, Nomina nebo Mišutka
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Jáhly vypereme, osolíme a vařímecca 30 minut. Hned po uvaření je po troškách rozmixujeme s dezertem nebo s amasaké.

Přidáme rozinky, citronovou kůru,olej a kokos, vše zahustíme instantní kaší v přášku (dobře odsaje přebytečnou tekutinu a nakypřuje).

Těsto musí být měkké a vláčné, ale ne mokré, a musí držet tvar. Uválíme z něho váleček a ten prsty natlačíme do bábovkové formy.

Pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po 20 minutách teplotu zmírníme a pečeme ještě hodinu.

Bábovku přikryjeme pečícím papírem, aby se propékala, ale nespálila. Při pečení se doporučuje dát do trouby plecháček s vodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Bábovka z jáhel

Komentáře

  1. barbuchan   07.04.2011 | 16:35 | reagovat | závadný

    To nemá chybu, škoda, že není foto :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web