Bábovka se šlehačkou

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 30
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      kelímek šlehačka 250ml
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 50
      g ořechy rozemleté
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze 4 žloutků, vanilkového cukru, pískového cukru a citronové kůry ušleháme těsto. Do něj vmicháme mírně našlehanou šlehačku a pak přidáme sníh z bílků, mouku + prášek do pečiva. Nakonec mleté oříšky, kus těsta dáme do vymazané a vysypané formy. Do zbylého těsta dáme kakao. Pečeme v troubě na 150 °C.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucilu
    Lucilu |

    9. 3. 2012 16:56

    Před hodinkou jsem ji dopekla a už je jen půlka:-))Všechno jsem to ke kafíčku snědla:-))Je výborná!!!Dala jsem místo kakaa Granko,protiože přítel má rád bílé těsto,tak je to jen trošku obarvené a tak,tak dochucené tím grankem. :-)

  • Hana Kurakova
    Hana Kurakova |

    5. 11. 2008 15:18

    Tahle bábovka mi zas tak nechutnala vadí mi tam ta citronová kůra a celkově se mi zdá suchá.Pekla jsem taky tvarohovou a ta byla mnohem lepší!!

  • Jana Maradova
    Jana Maradova |

    3. 3. 2008 18:17

    Včera som ju upiekla a je skvelá. Pridala som tam este postruhanu cokoladu, ale kludne to moze byt len s kakaom.Dávam za 1!

  • Iva Rácová
    Iva Rácová |

    6. 10. 2007 22:35

    Upekla jsem raději večer, aby do rána vydržela :-)) Je prudce jedlá!!!! Děkuji za recept

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    6. 8. 2007 15:44

    Bábovku peču nejméně 35 let, do formy naleji 3/4 těsta, zbytek obarvím kakaem a přidám strouhaný kokos. Mleté ořechy nedávám. U nás vydrží max. odpoledne, syn s manželem ji stačí postupně sníst.

  • Majda
    Majda |

    27. 7. 2007 11:51

    Zdravím, moc děkuji za recept na bábovku. Byla skvělá !!!

  • Andrea
    Andrea |

    21. 7. 2007 17:51

    Musím říct, že bábovka je opravdu skvělá. Všem chutnala, hlavně druhý den. Vyzkoušejte.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    17. 7. 2007 08:48

    Bábovky se vždycky pečou v předehřáté troubě - vlastně všechny buchty, koláče, atd., pokud není vysloveně v receptu uvedeno, že se peče v nerozpálené troubě. Bábovku peču na 160 - 175 st. a asi tak 40 - 50 minut, některou - např. tvarohovou - téměř hodinu. Je to trošku různé, záleží na těstě. Ale je zapotřebí po takových 35 minutách vyzkoušet píchnutím špejlí do těsta - uvidíte, jestli se už přestává lepit na špejli. Až je špejle úplně suchá, bez těsta, tak je upečeno ! Hodně zdaru a vězte, že učený z nebe nespadl !!

  • Zuzana
    Zuzana |

    16. 7. 2007 15:32

    Prosim o radu. Jsem uplny ale uplne uplny zacatecni:) Ma se trouba nechat predehrat? Na kolik? A na kolik se ma pect? A jak dlouho? Diky!

  • Kateřina Candrová
    Kateřina Candrová |

    24. 6. 2007 15:10

    Pekla jsem podruhé. Veškeré ingredience jsem pouze smíchala, lehce přikápla mléko a musím říci, že byla ještě lepší než poprvé. Návštěva se mohla po bábovce utlouct. Prostě super. Moc díky.

  • Katka Candrová
    Katka Candrová |

    2. 6. 2007 14:51

    těsto se mi zdálo poměrně husté,ale upeklo se to bez problémů. Přidala jsem kandované ovoce a kakao.Byla výborná,chlapy si pochvalovali.Děkuji za recept.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 5. 2007 20:01

    Tuto bábovku peču již asi 25 let, nic nešlehám, pouze zamíchám ,

  • Petra
    Petra |

    20. 5. 2007 15:33

    Výborná, jen se po ní zaprášilo.

  • Blanka
    Blanka |

    20. 5. 2007 12:18

    Tuto bábovku už peču asi 30 let a uměji ji i oba dva moji synové. Nedělám sníh, ale našlehám celá vejce s cukrem a místo hladké dávám polohrubou mouku. Opravdu moc rychlá, já ji říkám ,, Blesková bábovka"

  • Drah. Kubina
    Drah. Kubina |

    19. 5. 2007 16:25

    Nic lepšího jsem dlouho nejedl a to jsem labužník.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 5. 2007 13:36

    Recept delame uz leta.Je dobra a rychla.

  • Anonym
    Anonym |

    18. 5. 2007 19:14

    Teď máme v troubě a jsem zvědavá, 9-ti letý syn pomáhal. Jen se mi zdá, že těsto je velmi husté, má to tak být? Díky

  • Alena
    Alena |

    18. 5. 2007 12:04

    Včera jsem bábovku upekla, a je opravdu moc dobrá. Dcera si hned vzala recept a bude v neděli pést.

  • Věra
    Věra |

    17. 5. 2007 20:15

    Podle mě šlehačka je smetana ke šlehání.

  • Alena Čejková
    Alena Čejková |

    15. 5. 2007 21:21

    Recept znám už dlouho, je opravdu moc dobrá, já ji mám pod názvem DOBRÁ BÁBOVKA!

  • lenča
    lenča |

    14. 5. 2007 20:24

    Smetana ke šlehání by mohla být?

  • Fleur
    Fleur |

    14. 5. 2007 17:47

    tuhle bábovku znám již léta a také ji dělám. přidávám do ní různé ingredience (ovoce, sušené ovoce, kandované ovoce, mandle atd.) a také z těsta dělám koláč s tvarohem a ovocem

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    14. 5. 2007 08:46

    Tuto bábovku dělám roky,je vláčná a není to dusivka.Nedávám pouze citronovou kůru.

  • werca
    werca |

    13. 5. 2007 13:06

    tak sem ji prave rozkrojila a ochutnala prvni kousek mnaaaaaaaaaaaaaaam.Vyborna krehoucka.Tak jsem zvedava co hosti.Dekuji za recept

  • Hanka Vítová
    Hanka Vítová |

    31. 3. 2007 14:20

    opravdu super dnes dopoledne jsem upekla a jdu upéct druhou nezbylo na manžela dávám za jedna

  • Evelina K.
    Evelina K. |

    28. 1. 2007 16:36

    Dnes jsem vyzkousela a pridavam dalsi chvalu na vynikajici babovku!!! Je opravdu moc dobra.

  • Romča
    Romča |

    4. 10. 2006 18:29

    babovka se nam povedla na tolik,ze se nebojim ji nabidnout ani priteli od me dcery.Je proste bajecna!!!!!!Jsme nadseni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Davam jednicku s hvezdickou!!!!!Dekuji vase Romana

  • Anička
    Anička |

    29. 9. 2006 22:24

    Dneska dopoledne jsem ji pekla a teď večer zbyla jen poslední čtvrtka. Moc výborná. Těsto jsem akorád rozdělila na 3 části. První jsem nechala bílou, do druhé jsem dala ořechy a do třetí kakao, aby byla na pohled zajímavější. Fakt výborná, všem doporučuji.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 5. 2006 11:57

    Strááááááášně dobrá!!!!! Až jsem připravila těsto, tak jsem zjistila, že by mi z mojí pidibábovky vyteklo, takže jsem nalila na plech a po upečení potřela citronovou polevou a pocákala domácí lineckou marmeládou. I v panelákovém špajzu je buchta stále vláčná. Pochvala Hance!

  • Jana Píbilová
    Jana Píbilová |

    29. 4. 2006 13:44

    Nezbývá mi než souhlasit s Radkou, bábovka je opravdu vynikající.

  • Radka Zezulová
    Radka Zezulová |

    14. 4. 2006 20:46

    Vynikající, vydrží dlouho čerstvá a hlavně i pro začátečníka je jednoduchá na přípravu. Super!!!

  • E. D.
    E. D. |

    25. 3. 2006 22:42

    Vyborna!!

  • Jarmila Vláčilová
    Jarmila Vláčilová |

    24. 3. 2006 19:10

    Do bábovky přidávám oříšky,kandované ovoce a čokoládu.Je výborná!!!Už jinou nepeču.

  • Halka Tytykalová
    Halka Tytykalová |

    26. 2. 2006 19:49

    Výborná. Najskôr som bola prekvapená, že hladká múka, ja vždy robím z polohrubej. Namiesto kakaa som dala strúhanú čokoládu na varenie, nebola preto vôbec suchá

  • Radmila
    Radmila |

    29. 1. 2006 13:07

    Téééda! Ta je opravdu vynikající! Udělala jsem ji s kokosem z velmi prozaického důvodu - nemám doma ořechy :o) Mňam! Děkuji za recept.

  • Katerina Kelly
    Katerina Kelly |

    24. 1. 2006 21:09

    Dekuji Jano, World Market ma taky, ale pokousim se vyjit s tim co je a zatim mam stesti. Mozna, ze budete vedet jestli se nase drozdi vahove vyrovna Active Dry YEAst. Chci zkusit chleba a kolace. Dekuji

  • Lenka
    Lenka |

    23. 1. 2006 10:25

    tento recept znám, jen já dávám polohrubou mouku. Je výborná, vláčná. Dávám 1

  • Jana Han
    Jana Han |

    23. 1. 2006 03:35

    Mila Katerina, prasky do peciva v pytlickach dostanete v jakemkoliv evropskem nebo mezinarodnim obchode a ty najdete temer vsude v USA. Jeden velice znamy obchod se jemenuje Costplus. Zkuste se podivat.

  • Katerina Kelly
    Katerina Kelly |

    22. 1. 2006 17:43

    Prave jsem ji vytahla z trouby v Texasu a pro cechy v cizine dala jsem tam lzicku vanilkoveho extraktu a pul lzicky pomeracoveho extraktu (protoze jsem nemela citron). Hrnky jsem prevedla na cups a lzici prasku do peciva, protoze tu nejsou v sacku. Mela jsem strach protoze mi testo pripadalo moc huste, ale je jak od babicky! Mozna jeste lepsi! Moc dekuji.

  • J. D.
    J. D. |

    18. 1. 2006 16:36

    Ahoj, pekla jsem ji přesně 55min. do zlatova,krásně tu voní a už se těším,až ji dám ochutnat příteli,který co chvíli přijde z práce domů :-))) .Díky za tip!

  • Radka Magazu
    Radka Magazu |

    13. 11. 2005 21:33

    Vyborna. Babovku jsem upekla presne podle receptu a byla opravdu skvela. Vrele doporucuji!

  • Dana Procházková
    Dana Procházková |

    27. 2. 2005 14:00

    Bábovku jsem upekla s kokosem a polila čokoládovou polevou - nebudu dělat jinou, je skutečně výborná. Vřele doporučuji. /Syn má alergii na ořech, proto kokos./

  • Gabina PE
    Gabina PE |

    17. 2. 2005 14:17

    Do babovky jsem misto orechu dala kokos, ale nemuzu rict, ze by byla vyborna, neni spatna, jen je trochu sucha a drobi se, ale je mozne, ze to dela ten kokos.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    13. 12. 2004 15:48

    Je opravdu moc a moc dobrá, skutečně se "nepráší od huby" a budu ji také dělat často.

  • Stáňa
    Stáňa |

    19. 11. 2004 13:57

    Je jednoduchá a skvělá. Rodina hlavně oceňuje, "že se nepráší od pusy". Dostala se na přední místo v žebříčku oblíbenosti moučníků.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    29. 10. 2004 08:33

    Tuto bábovku znám, ale ne s tou mírně našlehanou šlehačkou. I to, že jsou tam ještě ořechy a kakao, ji dělá zajímavou, určitě bude dobrá ! Zase vyzkoušíme.