Autor:

Bábovka s medem

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo 100 g
Moučkový cukr 60 g
Med 60 g
Vejce 3 ks
Citronová kůra  
Prášek do pečiva 1/2 balení
Mandle 80 g
Sladká smetana 1,25 dl
Vanilkový cukr 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, postupně přidáváme žloutky, strouhanou citronovou kůru a strouhané mandle nebo ořechy. Střídavě pak přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu.

Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.57 7 5 1
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s medem

Komentáře

  1. RauM   21.02.2012 | 9:52 | reagovat |

    Včera jsem upekla a výborná. Z počátku se mi zdála málo sladká, ale když se rozleží do druhé dne, nemá chybu.. mandle jsem umlela na 2x v mixéru na ořechy vždy s vrchovatou lžící mouky, sice pár kousků zůstalo, ale jinak zbytek byl na "mouku" ;-)

  2. niobe nightingale   07.03.2009 | 14:35 | reagovat |

    silikonová forma, to je zlo! já jsem si koupila beránka silikonovýho od tescomy - vypadá moc krásně a řikala jsem si, že to bude kvalitní a půjde to z toho... omyl... snad ještě nikdy se naproto komplet krásně nevyklopil - pár úspěchů bylo, ale chce to vážně z mouky udělat hódně silnou vrstvu... radši používám keramickou/hliníkovou nebo skleněnou nádobu...

  3. Petule B.   07.03.2009 | 11:31 | reagovat |

    Nechala jsem bábovku chvíli vychladnout a pak jsem se opatrně pokoušela odloupnout formu, ale nešlo to, opět byla bábovice připečená. Musela jsem ji objet nožem, ale vršek byl stejně oloupaný a potrhaný. Ještě v ní zkusím upéct jednou a vymažu ji olejem, a když to nepomůže, poletí do popelnice!!! Ach jo!

  4. Jana T.   07.03.2009 | 7:48 | reagovat |

    Petule a necháš bábovku po upečení několik minut v klidu, pak zatáhnout zlehka protilehlé strany od sebe, aby povilila od stěn, přikrýt podnosem, otočit a nechat volně vypadnout. Jinak fakt nevím, co ti poradit.

  5. Petule B.   06.03.2009 | 23:23 | reagovat |

    Chuťově výborná bábovka! Chválila celá rodina! Med jsem sice jen odhadla na lžíce (dala jsem 4 plné), neb jsem si dost dobře neuměla představit, jak patlám med na váhu a z ní pak do mísy :o))), ale opět mě zklamala má nová silikonová forma. Nevím vážně co s ní, poprvé jsem ji vymazala a vysypala - což byla chyba a bábovka se mi k ní připekla, tentokrát jsem do ní nalila těsto jen tak - a opět se mi k ní přichytilo. Tak co mám s tou potvorou dělat?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web