Autor:

Bábovka s medem

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo 100 g
Moučkový cukr 60 g
Med 60 g
Vejce 3 ks
Citronová kůra  
Prášek do pečiva 1/2 balení
Mandle 80 g
Sladká smetana 1,25 dl
Vanilkový cukr 1 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, postupně přidáváme žloutky, strouhanou citronovou kůru a strouhané mandle nebo ořechy. Střídavě pak přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu.

Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.57 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 7x)
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Bábovka s medem

Komentáře

  1. RauM   21.02.2012 | 9:52 | reagovat | závadný

    Včera jsem upekla a výborná. Z počátku se mi zdála málo sladká, ale když se rozleží do druhé dne, nemá chybu.. mandle jsem umlela na 2x v mixéru na ořechy vždy s vrchovatou lžící mouky, sice pár kousků zůstalo, ale jinak zbytek byl na "mouku" ;-)

  2. niobe nightingale   07.03.2009 | 14:35 | reagovat | závadný

    silikonová forma, to je zlo! já jsem si koupila beránka silikonovýho od tescomy - vypadá moc krásně a řikala jsem si, že to bude kvalitní a půjde to z toho... omyl... snad ještě nikdy se naproto komplet krásně nevyklopil - pár úspěchů bylo, ale chce to vážně z mouky udělat hódně silnou vrstvu... radši používám keramickou/hliníkovou nebo skleněnou nádobu...

  3. Petule B.   07.03.2009 | 11:31 | reagovat | závadný

    Nechala jsem bábovku chvíli vychladnout a pak jsem se opatrně pokoušela odloupnout formu, ale nešlo to, opět byla bábovice připečená. Musela jsem ji objet nožem, ale vršek byl stejně oloupaný a potrhaný. Ještě v ní zkusím upéct jednou a vymažu ji olejem, a když to nepomůže, poletí do popelnice!!! Ach jo!

  4. Jana T.   07.03.2009 | 7:48 | reagovat | závadný

    Petule a necháš bábovku po upečení několik minut v klidu, pak zatáhnout zlehka protilehlé strany od sebe, aby povilila od stěn, přikrýt podnosem, otočit a nechat volně vypadnout. Jinak fakt nevím, co ti poradit.

  5. Petule B.   06.03.2009 | 23:23 | reagovat | závadný

    Chuťově výborná bábovka! Chválila celá rodina! Med jsem sice jen odhadla na lžíce (dala jsem 4 plné), neb jsem si dost dobře neuměla představit, jak patlám med na váhu a z ní pak do mísy :o))), ale opět mě zklamala má nová silikonová forma. Nevím vážně co s ní, poprvé jsem ji vymazala a vysypala - což byla chyba a bábovka se mi k ní připekla, tentokrát jsem do ní nalila těsto jen tak - a opět se mi k ní přichytilo. Tak co mám s tou potvorou dělat?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web