Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14x
2+ 1 5
Autor:

Babiččina zelňačka II.

Středně obtížné
Ingredience
Brambory 1 kg
Sterilované zelí 1 sklenice
Sušené houby 1 hrst
Houby
Čerstvých nebo nakládaných
1/2 kg
Šlehačka ve spreji 250 ml
Vejce
4-6
6 ks
Cibule 2 ks
Česnek 2 stroužek
Olej  
Ocet  
Hladká mouka  
Sůl  
Cukr  
Pepř  
Nové koření  
Bobkový list  
Mletá sladká paprika  
Polévkové koření
(Vitana Klasik nebo Maggi)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Sušené houby dáme přes noc namočit do vody. Cibuli a česnek dáme spěnit do 4 lžic oleje. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme do 2,5 litru vody. Přidáme 6 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, sůl a přivedeme do varu. Potom přidáme pokrájené kysané zelí i s lákem a namočené nebo pokrájené čerstvé či nakládané houby. Vaříme dokud nejsou brambory poloměkké.

Mezitím si rozmícháme šlehačku se 2 lžícemi hladké mouky a popř. 1 lžičkou mleté sladké papriky. Do polévky přidáme zpěněnou cibuli a zahuštěnou šlehačku. Za stálého míchání vaříme dokud polévka nepřestane pěnit. Potom snížíme výkon sporáku, do polévky rozklepneme rovnoměrně vejce a již bez míchání vaříme 10 minut. Poté polévku odstavíme, přidáme 1 lžíci cukru, trochu pepře a popř. podle chuti 1 lžíci octa, sůl, a polévkové koření.

Místo hub můžeme dát i 1/4 kg uzeného masa nebo klobásku. Polévka je výborná i druhý den a v létě i studená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 14x)
Reklama
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Babiččina zelňačka II.

Komentáře

  1. Ivana Esposito   29.11.2011 | 16:22 | reagovat | závadný

    Přidala jsem špetku Chilli, aby to bylo pikantnější. Bylo by dobré i s vývarem s uzeného. Dá se v Čechách koupit v kostce? Žiji mino republiku, a nechala bych si to poslat.

  2. mirek   05.11.2011 | 14:55 | reagovat | závadný

    žiju mimo čr a tak se snažím občas něco českého uvařit, co mně na receptech z česka mrzí že uvádí míry jako sklenička, hrníček, balíček - docela by pomohla napsat to v litrech, mililitrech nebo deka a tak.... Vím že se kde co dá domyslet, ale když člověk něco dělá poprvé je fajn mít docela přesný návod...

  3. eva   24.09.2011 | 15:31 | reagovat | závadný

    Určitě je to vyborne ale dělam jinak a ta vsem moooc chutna takze nemenim :)
    :-)

  4. Tom   15.06.2011 | 17:15 | reagovat | závadný

    Vařím jinak.Udělám vývar z uzených žeber.Paprikovou jíšku (bez cibule),vývar přecedím na hotovou jíšku.Přidám překrájené zelí,brambory.Oberu jedno uzené žebro a maso přidám do polévky.Dokořenit dle chuti.Zbytek žeber určitě využijete.Když ne na obíračku,určitě přijdou k duhu šunkofleky :)

    1. Šárka   22.06.2011 | 11:45 | reagovat | závadný

      Hmmmm,může být výbornéééé :-)

  5. Martina   20.01.2011 | 13:05 | reagovat | závadný

    Byla výborná, zelňačku jsem dělala poprvé a i babička ji velice chválila! houby ani vajíčko nebylo dle mé chuti, tak jsem pouze přihodila na kostičky nakrajený trvanlivý salám v celku (vysušený) a od klobásy nebyl poznat rozdíl. Moc děkuji za tip a novou zkušenost ;-)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X