Autor:

Babiččina kmínová polévka

Snadné
Ingredience
Kmín 1 lžička
Sádlo 1 lžička
Hladká mouka 1 lžíce
Vejce 1 ks
Vegeta 1 lžička
Paprika 1 lžička
Voda  
Babiččina kmínová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na sádle opražíme kmín, kratince pariku (to kvůli barvě) a lžíci mouky. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a povaříme cca 10 minut. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Pro obměnu můžeme přidat petrželku, popřípadě trochu nastrouhané zeleniny (mrkev, celer, petržel, ap.).

Tato polévka je na sádle z toho důvodu, že lépe voní,chutná a děti potřebují i živočišné tuky, pokud to je výjimečně.

Poznámka: dospělákům po opici či na problémy se zažíváním se může přidat špetka pepře, nebo stroužek česneku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32 x
1-
4.56 32 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 32x)
Reklama
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Babiččina kmínová polévka

Komentáře

  1. MJG   06.08.2015 | 11:22 | reagovat | závadný

    Ja zacnu vzdy tim, ze na sadle osmazim najemno nastrouhanou petrzel a mrkev a kousek cibule. Pak teprve pridam kmin, mouku nebo krupici, osmahnu a zaliji. Po provareni se zeleninka rozvari a nepotrebujete zadne Vegety. A na zaver samozrejme vajicko. osolit, opeprit a je hotovo :-))

  2. Olina Malá   20.07.2015 | 20:36 | reagovat | závadný

    Nevím, v kterém století tady ti "mistři" žili ale moje babička tam také dávala Vegetu. A nejsem žádná mladice a babička byla dobrá kuchařka. Holt dřív se neomdlévalo při slovech glutamát atp.

  3. Sabka   10.04.2015 | 19:37 | reagovat | závadný

    Polévka byla opravdu výborná, ale k nejnovějšímu komentáři musím říct, že to bych vegetu neřadila pouze pro kuchaře umí neumí...tohle muže říct pouze člověk, který je velmi kritický a sama za sebe musím říct, že mě vaření absolutně nebaví a sama se to snažím zjednodušit čím nejvíc to jde

  4. Petra   28.12.2014 | 11:15 | reagovat | závadný

    Za dob našich babiček těžko byla vegeta, a vavíc cpát do jídla vegetu to umí pouze ten, kdo neumí vařit. :-)

    1. jiri   09.07.2015 | 14:37 | reagovat | závadný

      souhlasim

    2. Irena   14.10.2015 | 14:42 | reagovat | závadný

      No nevím, ale já mám vegetu ve spoustě receptů po prababičce, dávala ji dokonce i do sekané a jak se dnes všichni olizují, když vařím podle jejích poznámek. Osobně se snažím těmto ''instantům'' pokud možno vyhnout, ale jak vidno, vegeta není ani náhodou výmyslem posledních let...

    3. Irena   14.10.2015 | 18:14 | reagovat | závadný

      No nevím, ale já mám vegetu ve spoustě receptů po prababičce, dávala ji dokonce i do sekané a jak se dnes všichni olizují, když vařím podle jejích poznámek. Osobně se snažím těmto ''instantům'' pokud možno vyhnout, ale jak vidno, vegeta není ani náhodou výmyslem posledních let...

  5. Nina   22.09.2014 | 23:00 | reagovat | závadný

    Já to dělám trochu jinak. Na sádle opražím kmín, přidám hl.mouku, udělám světlou jíšku, zaliji vodou, když se vaří přihodím půlku masoxu. Je to dobré.

    1. HelenaPa   23.09.2014 | 12:30 | reagovat | závadný

      Takhle ji dělávala i moje babička (a asi i bez masoxu) a my děti ji milovaly.

1 2 3 4 ... 7 ... 10 ... 13 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web