Babiččina hrachová jachnija na pátek

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hrášek čerstvý nebo mražený
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rajčata nebo 2 lžíce protlaku
    • 3
      lžička hladká mouka do zásmažky
    • slunečnicový olej na smažení
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      ks petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zasmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a až zrůžoví stáhneme z plotny a rychle zamícháme papriku. Zalijeme vodou a dáme znovu vařit (3 vrchovaté lžičky mouky na 2 l vody, musí to mít trochu hustší konzistenci, jako krémová polévka). Přidáme hrášek, povaříme a až je skoro hotový, dodáme rajčátka nakrájená na jemno. Před podáváním můžeme přidat petrželku. Jachnija se
2
jí s čerstvým chlebem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    15. 12. 2010 14:40

    Opravdu vyborne! Nepohrdly ani me ratolesti. Hrasek jsem dala zmrazeny a olej panensky olivovy.A s cerstvym chlebem to nema chybu,dekuji za recept.

  • Jana V.
    Jana V. |

    28. 11. 2006 02:27

    Ochutnala jsem a musím říct,že je to výborné.Jen tolik nezahušťuji moukou.Hrášek jsem dala zmražený.Přidala jsem trochu chilli,máme rádi ostřejší jídla.S chlebem výborné.