Babiččin lehký moučník

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na piškot
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 500
      g bílý jogurt
    • 3
      lžíce cukr 2-3
    • 1
      balení vanilkový cukr
  • Na posyp
    • 50
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme piškotové těsto, které upečeme v dortové formě.
2
Jogurt zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Oslazený jogurt nalejeme na ještě teplý (ne horký) piškot a necháme v lednici do druhého dne. Na vrch nastrouháme čokoládu a podáváme.
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rerenta
    rerenta |

    29. 3. 2011 22:06

    opravdu lehoučkej dobrej moučník

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    16. 7. 2010 14:23

    Mooc dobré a lehké. Dala jsem místo jednoho jogurtu, který jsem neměla, zakysanou smetanu a trochu sladké smetany. Posypala jsem to grankem (čokoládu jsem neměla). Skvělá chuť a rychlý recept. Za 1!

  • Petra Kiprá
    Petra Kiprá |

    26. 2. 2009 13:43

    Pekla jsem včera a je výborný!!! Jednoduchý, lehký, prostě na 1!!! Díky moc.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    21. 4. 2008 07:22

    Arian tento moučník opravdu funguje a je vynikající, je rychlý po uležení krásně vláčný prostě dávám jedničku jako BRNO děkuji za recept !!!!!!!!!!!!!

  • Paja Zupa
    Paja Zupa |

    22. 11. 2007 22:43

    Děvčata, v tom barvení prádla nejste samy. A tak se ptám "proč vlastně kupujeme červené ponožky, když nám potom ztěžují život?" Mimo jiné - díky Airan za výborné recepty. Babiččin lehký moučník určitě vyzkouším.

  • :)
    :) |

    9. 10. 2007 14:57

    na kolik je to porci prosiM?

  • Nika
    Nika |

    28. 9. 2007 10:45

    Recept výborný, hned po přečtení se mi zalíbil a po vytvoření verze s vysypáním formy kokosem, přidání rumu do jogurtu, použití ovocného cukru, nastrouhané margotky smíchané s trochou kokosu na posypání si pochutnal i přítel, který moc na sladké moučníky není. Brzy zkusím další varianty - s jahodovým jogurtem, banánovým, ap. Možností obměny příchutě je tento recept spolu s jednoduchou přípravou, lehkou a lahodnou chuti opravdu k nezaplacení, děkuji za něj.

  • MIRKA
    MIRKA |

    1. 5. 2007 12:22

    Tato buchta mě docela zklamala, moc jsem se s ní nezavděčila...

  • Alča Maděrová
    Alča Maděrová |

    26. 2. 2007 21:30

    je výbornýýýýý

  • Martina S.
    Martina S. |

    17. 7. 2006 09:24

    Výborný moučník pro letní dny - rychlý, chutný a osvěžující. Do jogurtu jsem přidala jednu zakysanou smetanu a trochu vaječného koňaku. Ale příště smetanu vynechám, bylo toho větší množství a na krajích trochu stékalo. Známým velmi chutnal a divili se, jak je to jednoduché.

  • Monika
    Monika |

    17. 6. 2006 07:06

    Nápad s alkoholem se mi líbil a tak jsem pokapala Amarettem. Vrch jsem posypala čokoládou smíchanou s ořechy. Je to opravdu skvělý recept, jednoduchý, rychlý a fantazie při dochucení si také přijde na své (já příště zkusím trochu skořice).

  • ELA
    ELA |

    13. 6. 2006 08:35

    Paní Airan, kdyžtak vysílejte nouzový signál, Vás určitě vytáhneme :)). Hodně štěstí :))

  • Anonym
    Anonym |

    12. 6. 2006 17:15

    Paní Airan....rozesmála jste mě,jelikož tohle provedl můj muž asi před 9 lety taky a vše mi obarvil na růžovo-taky jsem myslela,že ho vyperu!Jen dnes přemýšlím,jestli to náhodou neudělal schválně-od té doby jsem ho už k praní nepustila...:o)S těmi vajíčky nevím,vyzkouším znovu,vím,že to je dobrý moučník a doma měl úspěch,jen jsem zrovna ten den,kdy jsem ho pekla podruhé nebyla v úplně nejlepší kodici a to těsto to poznalo a srazilo se..o)))

  • Airan
    Airan |

    12. 6. 2006 14:50

    Pani Kutacova, jak vypada "zakalene testo"? Nemela jste spatna vajicka? Nebudte smutna, nepovedeny piskot neni zadny duvod ke smutku - to mne se dnes povedlo obarvit bile pradlo na ruzovo, to je horsi (jestli se zitra tady neukazu, tak me rodinka strcila do pracky spolu s cervenou ponozku:-)))))))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    11. 6. 2006 13:25

    Nevím proč,ale poprvé se těsto vyvedlo skvěle podruhé se mi piškot nepovedl-těsto bylo zakalené a já smutná.Nevím,kde je chyba,ale vyzkouším znova a budu hledat příčinu..:o)

  • Airan
    Airan |

    9. 6. 2006 13:26

    Dagmar, dekuji a slibuji, ze se polepsim:-)) Velky bily jogurt je 500g, mam nejradeji selsky. Mouku jsem neuvedla schvalne, u nas se vsechno dela z hladke, tady to delate s polohrube:-) Posledni dobe ale jsem zacala michat napul hladkou s polohrubou a vysledek se mi libi nejvic!

  • Dagmar
    Dagmar |

    9. 6. 2006 08:01

    Airan, Vaše recepty jsou fakt super. Jen mě mrzí, že rovnou neuvádíte, jaká mouka, jak velký jogurt PROSTĚ PODROBNOSTI.Znám hodně mladých, začínajících které potřebují přesný komentář. Pak si domýšlejí, nepovede se jim to a zavrhnou třeba super recept.Piškot umím, ale u nových receptů člověk neví a nechce to zkazit. Pak se vše dozví až z dotazů. Tak dík a pošlete zas něco dobrého.

  • Helena
    Helena |

    29. 4. 2006 17:58

    Lehke,osvezujici,jen me napadlo,jestli by se docasti moucniku urcene pro dospele nedal pridat nejaky liker,ale nic me nenapadlo.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    29. 4. 2006 10:12

    Dnes, respektive včera večer jsem to udělala na víkend a dala do lednice, aby to ztuhlo. Do jogurtu jsem přidala 2 "štamprličky" rumu a vrchovatou lžičku citronové kůry. Bála jsem se, že po vyndání z lednice se jogurt roztečete. Ale byl pevný a tekutina z něj, jak některé čtenářky správně napsaly, se nasáhla do piškotu. Je to báječný a lehký moučník a i naše "chtěla-by-zhubnout" dcere si na nic nestěžovala.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    29. 4. 2006 09:57

    Tak,upečeno,snězeno a moc pochváleno.Já sladké nejím,tak jen podle mlaskání poznám,jestli dobrotka prošla nebo ne.A chlapi mlaskali celkem nahlas..o)))

  • Lenka
    Lenka |

    29. 4. 2006 09:01

    Paní Jaroslavo mockrát Vám děkuji za odpověď.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    28. 4. 2006 11:30

    Lenko, zadejte si ve vyhledávání Domácí jogurt II, je tam podrobný postup. Já jenom nepřidávám to kondenzované mléko, dělám jogurt jen z mléka a jogurtu. Příště už jogurt můžete "očkovat" svým vlastním.

  • Lenka
    Lenka |

    28. 4. 2006 10:44

    Jak si můžu vyrobit doma bílý jogurt?

  • Jířa
    Jířa |

    27. 4. 2006 21:57

    Dělala jsem variantu s marmeládou. Znám sice ještě lepší moučníky, ale když přihlédnu k tomu, že jde o nízkotučný moučník navíc bez prášku do pečiva tak hodnotím za 1 a určitě budu opakovat!

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 4. 2006 15:38

    Děkuji všem za cenné rady,zítra upeču a napíšu výsledek..o)

  • Airan
    Airan |

    26. 4. 2006 10:59

    Pani Verko, vy jste to hodne vylepsila:-) Myslim, ze dzem by to nepokazil, naopak. Marsi, jsem moc radam ze chutnalo. Evi, z ovocnym jogurtem jsem to nezkousela, zda se mi to taky dobry napad. Dekuji vsem za prisevky.

  • Airan
    Airan |

    26. 4. 2006 10:17

    Pani Kutacova, nekdo dava vodu do piskotu -1lzice na 1 zloutek, kolik vazi vejce tolik mouky a tolik cukru.Zloutky slehame s mouckovym cukrem, pak pridame mouku. Bilky se slehaji zvlast a nakonec jemne zamichaji. Moje babicka to delala bez vody, proto jsem to tak napsala. Mouka do piskotu se mi osvedcila zamichat hladkou s polohrubou pul na pul. Ano, jogutr 500ml, ja davam selsky :-) -

  • Marsí
    Marsí |

    26. 4. 2006 09:29

    Ještě se přiznám, že jsem to dělala z poloviční dávky v menší formě a jogurt byl malý...to abychom to mohli sníst už večer...:o)))..a vymstilo se mi to ...:o))

  • Marsí
    Marsí |

    26. 4. 2006 09:24

    Tak jsem to s tím jogurtem prubla...moc dobré, zase mi nic nezbylo...ta moje sarančata mi všechno zblajzla..:o)))Pro Janu: do piškotu se voda nedává, nevím jak kdo, ale já používám cukr krupici a mouku polohrubou.A pokud se dá na piškot krém nebo něco jiného řidší konzistence, tak se to do těsta vpije a suché to není. Ale na to časem přijdete sama...hodně zdaru

  • Eva
    Eva |

    26. 4. 2006 08:53

    paní Airan, zkoušela jste ovocný jogurt (možná pak přidat méně cukru)? Recept vypadá totiž úplně bezvadně!!

  • Věra
    Věra |

    26. 4. 2006 08:04

    Do těsta jsem dala polohrubou mouku. Postup je jednoduchý- vejce s cukrem jsem vyšlehala el. šlehačem asi 3-5 minut do husta, pak jsem přišlehávala postupně pol. mouku (přidala jsem 1/2 lžičky prášku do peč.) Dala do formy (vymazané a vysypané kokosem -průměr 28) polovinu těsta a do zbytku přidala plnou lžíci kakaa a těsta promíchala špejlí- udělá to krásný mramorov vzorek. Příště před jogurtem pokapu rumem. Dala jsem kysanou smetanu a posypala strouhanou margot čokoládou (100g) a ještě povrch posypala kokosem. Možná by se dal ještě prožíznout a pomazat džemem, je dost vysoký. Je to výborný recept dík Arian :-))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    26. 4. 2006 07:11

    To je ten 500g jogurt? A ještě mám dotaz-nepeču totiž piškotová těsta,jelikož mi doma tvrdí,že je to moc suché a proto nemám zkušenosti.Přidává se tam asi moučka cukr,že?A postup při vypracování těsta je-vejce s cukrem potom hl. mouka?Myslela jsem,že se do piškt.těst dává ještě voda...Poraďte mi prosím,chtěla bych to o víkendu vyzkoušet-máme oslavu,tak by to bylo něco nového..o))

  • Jířa
    Jířa |

    25. 4. 2006 22:08

    Mám asi hloupý dotaz - ta mouka by měla být hladká? Díky za informaci.

  • Airan
    Airan |

    25. 4. 2006 14:06

    Skoro jsem na ten moucnik zapomnela, je to fakt lehke a rychle. Pro Ivetu: Ne, tekutina z jogurtu se vpije do piskotu, nahore zustane husta poleva, a piskot neni suchy:-) Je moc prijemny v lete.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 4. 2006 12:43

    Jednoduché, rýchle a výborné.

  • Iveta
    Iveta |

    25. 4. 2006 11:59

    Paní Airan,tento recept vypadá lákavě, ale není ta poleva moc řídká, dá se potom vůbec krájet?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    25. 4. 2006 10:42

    Tak tohle bude šťavnaté a dobré:-)). Bílého jogurtu sníme litry, dělám si ho sama, protože jinak bychom se zruinovali:-)))