Autor:

Australský ovocný dort - koláč

Obtížné
Na krustu
Hladká mouka 45 g
Sůl 1 špetka
Skořice 2 ml
Cukr 60 g
Mandle 50 g
Hera 85 g
Náplň
Broskvový kompot
hrušky, meruňky, třešně, maliny, rybíz
 
Žloutek 3 ks
Hnědý cukr 80 g
Citronová kůra 3 lžička
Pomerančová šťáva 30 ml
Na pomazání
Meruňkový džem
(150 ml)
100 g
Citronová šťáva 1 lžíce
Ingredience
Bílek 3 ks
Sůl  špetka
Cukr
Jemný
20 g
Mandlové lupínky - loupané
Na posypání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Ze surovin na krustu uděláme drobenku. 250 ml ji odebereme stranou, zbytek namačkáme na dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 23 cm. Nastavíme rozehřátou troubu na 180 °C a pečeme asi 20 min, do zlatava. Vyndáme a necháme chladnout.

Nakrájíme broskve, 3-4 plátky dáme stranou na ozdobu středu dortu. Umixujeme žloutky s hnědým cukrem, citronovou kůrou a pomerančovou šťávou do světlé nadýchané pěny. Dno krusty poklademe ovocem, zalijeme umixovanou pěnou a zasypeme drobenkou. Vrátíme do trouby na asi 20 minut, krusta má mít světle hnědou barvu.

Ušleháme bílky se solí, přidáme cukr a ušleháme do tuhé pěny. Potřeme meruňkovou zavařeninou rozředěnou citronem, završíme bílkovou pěnou, uhladíme do rovna, posypeme mandlovými lupínky a vrátíme do trouby asi na 15 minut. Mering má na povrchu zezlátnout, mandle mají zlatavě zhnědnout.

Necháme chladnout alespoň 15 minut, pak rozevřeme formu, lehce posypeme práškovým cukrem, do středu dáme kousek ovoce, které je uvnitř, popřípadě do uplného středu kousky meduňky. Nejlepší je podávat ještě vlažné jako domácí čtyřhvězdičkový dort. Jakmile se dostane do ledničky, bílková pěna zesedne, je z toho ovocný koláč.

Doba přípravy: 1 hodina, uděláme-li si krustu předem, 45 minut. Konzumenti nikdy nešetří chválou a citoslovci.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Reklama
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Australský ovocný dort - koláč

Komentáře

  1. Zdena z JM   30.11.2010 | 7:51 | reagovat | závadný

    Ladio,myslím,že "je to marný, je to marný, je to marný".

  2. Ladia   29.11.2010 | 22:46 | reagovat | závadný

    Není pro děti a <BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR><BR>

  3. Barbora Polakova   27.01.2007 | 23:22 | reagovat | závadný

    Kombinacia broskyne a skorica je neskutocne dobra!!Je to trochu narocne na cas ale stoji to za to.

  4. Lenka Kaňová   17.11.2006 | 12:50 | reagovat | závadný

    Paní Heleno, píšu z Austrálie a háčky a čárky jsem si našla. Ráda totiž používám své jméno v kompletní české podobě:-). V nástrojích (tools) si nastavíte češtinu a je to. Akorát si musíte pamatovat, kde na klávesnici je které písmenko, což u mě je zatím kámen úrazu, ale lepším se! Díky za recept, vyzkouším.

  5. Alexandra   25.08.2006 | 15:13 | reagovat | závadný

    Zvláštní recept-rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Jen jsem se chtěla zeptat, zda-li mouka má být polohrubá. No co, jdu na to dám polohrubou a potom se uvidí. Napíšu jak to dopadlo. :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web