Asijská polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks zázvor
    • 350
      g mrkev
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      g pórek
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 100
      g skleněné nudle
    • chilli
    • sambal
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvý zázvor oloupeme a najemno usekáme. Mrkev dobře očistíme a nakrájíme na šikmé plátky, ze kterých případně malými formičkami vykrájíme různé tvary, např. zvířátka. Pórek důkladně omyjeme, opereme, podélně rozřízneme, rozdělíme na plátky, za kterých vykrájíme kosočtverce.
2
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém osmahneme čerstvý zázvor. Podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou zeleninu, skleněné nudle nebo přelámané špagety a společně vaříme doměkka. Nakonec vše okořeníme solí, chilli, případně mletým zázvorem a podle chuti sambalem.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nofuj
    nofuj |

    25. 2. 2017 13:52

    No fuj, polévka byla absolutně hrozná, nikdo ji nechtěl jíst, samý zázvor, prosím nemohli by jste příště napsat, kolik gramů zázvoru má v polévce být a ne psát 1 kus zázvoru !!.....no blivajs, protože zázvoru bylo moc a do toho chilli ...nechápu, jak někdo mohl dát hodnocení 1, huba se mi křivila po jedné lžičce

  • stan
    stan |

    9. 11. 2016 14:53

    Jeste jsem chtel dodat ze spagety do cinske polevky? to snad ne... mimoto spravne sklenene nudle se vari mimo polevky a pridavaji se tam pred podavanim

  • stan
    stan |

    9. 11. 2016 14:36

    Jaksi se ztracim.. asijska polevka a do toho turecky sambal...to je jako davat do drstkove polevky habanero.. ale po znacne uprave receptu celkem dobre

  • stan
    stan |

    9. 11. 2016 14:36

    Jaksi se ztracim.. asijska polevka a do toho turecky sambal...to je jako davat do drstkove polevky habanero.. ale po znacne uprave receptu celkem dobre

  • RomolaS
    RomolaS |

    4. 1. 2016 19:17

    Výborná a rychlá pikantní polévka!

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    17. 1. 2015 18:01

    polívka výborná :-) dávám za jedna a přidávám do kuchařky

  • pff
    pff |

    25. 9. 2014 13:55

    nekdo tady zapomnel napsat kokosove mleko, to je zakladni vec do jejich polevek

  • Martinka
    Martinka |

    8. 4. 2014 21:31

    Pro ty, kteří také shánějí jmenované nudle mohu doporučit eshop http://www.prosteasijske.cz/ mají široký sortiment a skvělé ceny :-)

  • janik
    janik |

    27. 10. 2013 11:17

    skvělá polévka :-)

  • RomolaS
    RomolaS |

    13. 8. 2012 22:10

    Jednoduchá, rychlá a moc dobrá!!! :-P

  • doktor88
    doktor88 |

    9. 10. 2011 13:42

    Vařit polívku na pánvi? Doporučuji zázvor osmahnout přímo v hrnci a pak přidat vývar. Někdy je vhodné zázvor dopředu povařit v osolené vodě.

  • profi_labuznik
    profi_labuznik |

    17. 2. 2011 11:48

    skvely recept

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    11. 4. 2009 13:13

    Ač nerada, tak musím říct, že polévka mi vůbec nechutnala. Přítel koupil čerstvý zázvor, tak jsem ho zkusila upotřebit v této polívce. Zázvor jsem nasekala, ale i přesto mi křupal pod zubama a jeho chuť mi přijde příšerná. Jinak polévky v čínských restauracích mám ráda.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    9. 8. 2006 16:04

    Jednoduché a výborné! Skvělý doplněk k čísnké večeři s rýží.

  • jiri bernhardt
    jiri bernhardt |

    9. 3. 2006 18:24

    Sambalů je mnoho druhů liší se od sebe barvou a obsahem ingrediencí ta základní ,jak již bylo řečeno L.Kovářovou jsou feferonky či spíše chilli papričky a různé chutové doplňky a protože fantazii se meze nekladou vyzkoušejte si česnek, zázvor, kari, kurkumu a jiná asijská koření určitě se vám budou tyto vaše chuťové experimenty líbit jen se nebát ale s citem.

  • Lada Kovárová
    Lada Kovárová |

    27. 1. 2006 07:59

    Nebo si ji můžete připravit doma - nakrájené feferonky rozvaříte se solí a cukrem, rozmixujete na hustou kaši, můžete zavařit nebo pár týdnů uchovat v lednici. Na 5 feferonek 2 lžičky soli a lžička cukru.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    27. 1. 2006 07:54

    Sambal oelek je ostrá chilli pasta. Koupíte v hypermarketech, včera jsem ji viděla v Globusu.

  • Markéta Roušalová
    Markéta Roušalová |

    26. 1. 2006 17:15

    Co je to sambal? Nejspíš koření, ale dá se vůbec sehnat, nebo co použít místo toho?

  • tereza kocmanová
    tereza kocmanová |

    25. 1. 2006 20:02

    ta polévka se mi zdá dobrá ale doufám že bude doopravdy dobrá!!!!!!!