Autor:

Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi

Obtížné
Ingredience
Kachní maso
Celá kachna
1 ks
Sojová omáčka 1 lžíce
Med 2 lžíce
Koření
pěti vůní
1 lžička
Na nudle
Sezamový olej 1 lžíce
Sojová omáčka
Tmavá
1 lžíce
Sezamová semínka 1 lžíce
Olej
Arašídový olej
 
Malé cibulky
popř. ještě trocha nahrubo nakrájené jarní cibulky
 
Sambal 1 lžíce
Omáčka
rybí nebo ustřičné omáčky
1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Pro přípravu masa nejprve v mělké široké misce řádně smícháme lžíci sojové omáčky, med a koření pěti vůní. Kachní prsa poté vložíme do misky a sice kůží nahoru, misku přikryjeme a takto necháme marinovat alespon 20-30 minut. Na středně rozžhaveném grilu grilujeme kachní prsa nejprve cca 5 miunut kůží dolů a po otočení dalších 8-10 minut pro střední až úplné propečení.

Je-li gril po ruce, uvaříme již během grilování dle návodu asíjské nudle v neosolené vodě. Během vaření si nakrájíme na osminky cibulky. Také si nachystáme směs na ochucení nudlí: do hrníčku dáme sezamový olej, sambal oelek, lžíci světlé a lžíci tmavé sojové omáčky, rybí nebo ustřičnou omáčku a sezamová semínka, řadně zamícháme. Krátce před sceděním nudlí naplno rozžhavíme trochu arašídového oleje ve woku a přidáme cibulku. Neustále mícháme!

Po dvou minutách přidáme scezené nudle a za neustálého promíchávání opékáme zhruba 4 minuty, přidáme kořenící směs z hrníčku a za stálého míchání opékáme ještě 1 až dvě minuty. Ihned dáme nudle na talíř. Hotové maso nakrájíme napříč na cca 0,7 cm široké plátky/kousky a přidáme k nudlím.

Nakonec ještě pár tipů: při opékání ve woku se v Asii používá standardně arašídový olej, který je sice asi jednou tak drahý jak slunečnicový, rozdíl je ovšem v chuti. Arašídový olej v poslední době není snadno k sehnání, spolehlivě zatím je ale k dostání v obchodním řetězci Kaufland. Ostatní ingredience jako je např. sambal oelek (což je asijská pasta z chilly papriček), různé sojové omáčký a také rybí nebo ustřičnou omáčku lze zakoupit v hypermarketech v oddělení s internacionálními potravinami. Při vaření asijských pokrmů je dobré mít vše předem připravené a mít vše po ruce. Opékáme-li totiž ve woku, nemůžeme se od něj vzdálit, jelikož je nutné, aby wok byl co nejvíce rozpálený a abychom neustále míchali.

K chuti tohoto pokrmu: masíčko je nasládlé a pikantní nudle k tomu výbroně ladí. Je pochopitelně víc než jen vhodné a stylové tento pokrm jíst jídelními hůlkami. Člověk zjistí, že to není až tak těžké.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi

Komentáře

  1. Ina   08.01.2011 | 16:30 | reagovat |

    Recept vypadá opravdu zajímavě, někdy určitě vyzkouším (až nakoupím potřebné ingredience).

  2. jo kalma   03.12.2009 | 13:46 | reagovat |

    kvůli komentáři k tomuto receptu jsem se zaregistrovala.Měla jsem ho nachystaný už nějakou dobu,ale vařila jsem až dnes a je vynikající,akorát jsem použila kuřecí prsa.Ještě teď se olizujeme,zařadím ho mezi svůj "repertoár"

  3. Anna Ganajová   06.11.2009 | 14:01 | reagovat |

    Omlouvám se, že jsem nenapsala. Recept byl opravdu vynikající. Kachní prsa byla výborná a s nudlemi to nemělo chybu. Vřele doporučuji. V neděli se tento pokrm chystám vařit již po třetí, ale tentokrát jsem vše nakoupila v Makru, kde je jak Arašídový olej, tak ústřičná omáčka a sambal oelek. Jediný problém byl sezamový olej, ale už ho také mám.

  4. Patrick Schmitt   06.04.2009 | 21:33 | reagovat |

    Na komentář se určitě těším. V příštích dnech si to také zase jednou uvařím, mám tento recept totiž velmi rád, akorát mám v hlavě vždy tolik nápadů, že se na něj malokdy dostane. :-)

  5. Anna Ganajová   28.03.2009 | 21:59 | reagovat |

    Zítra se chystám na tento pokrm a jsem zvědává, jestli bude chutnat a až dovařím, určitě sem napíšu, jak recept uspěl, i když nepochybně bude skvělý. Konečně totiž mám všechny ingredience, protože například sambal oelek jsem doma neměla, ale hypermarket globus posloužil dobře :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web