Andaluzský salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Salát
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks okurka salátová menší
    • 1
      ks cibule
  • Na zálivku
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná rajčata, okurku a cibuli nakrájíme na plátky, vložíme do salátové mísy a zalijeme zálivkou.
2
Zálivka: česnek utřeme se solí, přidáme olej a ocet, vodu a cukr a dobře promícháme, až se suroviny spojí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • LEŇÍÍÍ
    LEŇÍÍÍ |

    29. 8. 2011 13:55

    velice dobrý mamka jak se po něm olizovala :-)) :-D ;-) :-D

  • Shark(a)
    Shark(a) |

    30. 4. 2011 16:18

    moc dobrý, do salátu jsem ještě nastrouhala trochu tvrdého sýra a nebylo to vůbec špatné :o)

  • kitimiti
    kitimiti |

    14. 3. 2008 10:54

    Přítel začal hubnout a já se rozhodla začít "žít zdravěji" a tenhle salát je prima, připravili jsme ho už několikrát - s cukrem a olivovým olejem a je to mňam a rychlé když vynecháte loupání rajčat.

  • tomicek Erlich
    tomicek Erlich |

    30. 12. 2007 19:25

    děkuji za recept je opravdu moc dobrý a velmi chutný

  • marse ali
    marse ali |

    6. 9. 2007 14:36

    je fakt dobrý.Dávam za 1

  • Miroslava Marková
    Miroslava Marková |

    9. 8. 2007 14:17

    Mě tedy nepřišlo, že je se salátem moc práce, dělám pracnější. Nesladila jsem ho, chtěla jsem aby vynikla chuť česneku. Je výborný.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2007 19:02

    A kde je Andalusie, Jitko? ..., že jsem tak smělá ... Je to jedna z nejkrásnějších oblastí Španělska, kde se nejvíc promísily evropské a arabské vlivy ...?... nebo snad myslíte, že je to snad někde u Rokycan nebo co by kamenem dohodil za Olomoucí?

  • Jitka Nováková
    Jitka Nováková |

    31. 7. 2007 14:29

    ale my přece nejsme ve španělsku proti gustu žádný dišputát

  • Iveta Soralova
    Iveta Soralova |

    7. 5. 2007 20:58

    Vždyt je to jedno,hlavně jestli je to dobré.Kdo chce osladit at osladí kdo ne tak ať nesladí.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 12. 2006 02:19

    Španělé saláty NIKDY nesladí. Na saláty používají ýhradně panenský olivový olej. Český ocet je něco docela jiného než španělský vinagre.

  • Aninka
    Aninka |

    23. 6. 2006 23:17

    Je to velice dobrý salát a práce nevadí.

  • ivana bulirova
    ivana bulirova |

    9. 6. 2006 08:38

    docela dost prace

  • chemik
    chemik |

    19. 4. 2006 11:57

    Souhlas, cukr do salátů nepatří.

  • Jan Kepka
    Jan Kepka |

    19. 4. 2006 11:09

    Španělé ani v Adalusii saláty nesladí doporučuji vynechat cukr zakápnout olivovým olejem